BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemProf. Dr. Mehmet Ceyhan: Şu an hiçbir ülkede ikinci dalga diye bir şey yok----

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Şu an hiçbir ülkede ikinci dalga diye bir şey yok

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Şu an hiçbir ülkede ikinci dalga diye bir şey yok
03 Temmuz 2020 - 10:04 www.finansgundem.com

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, korona virüsü salgını için kullanılan 'ikinci dalga' ifadesinin doğru olmadığını ifade etti.

Ceyhan, "Bizim ikinci dalgadan söz etmemiz için dünyada bu salgının tamamen bitmesi lazım. Ayrıca ikinci dalga dediğimiz şey genellikle virüsün mutasyona uğrayarak gelmesidir. Henüz böyle bir durum Korona virüsü salgınının etkileri hafifleyerek de olsa devam ediyor. Ancak yazla beraber bir rehavet söz konusu. Peki, neden salgın bitti algısı oluştu, ikinci dalga gelecek mi? soruları çok tartışılıyor.

Bazı ülkelerden ikinci dalga haberleri geliyor. Pek ikinci dalga aslında ne, şu anda gerçekten ikinci dalga yaşayan ülke var mı? Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Sözcü'ye konuştu.

Ceyhan, bazı ülkeler için ‘ikinci dalga başladı’ şeklindeki ifadelere tepki gösterdi ve “Durumu yanlış ifade ediyorlar” dedi.

“İlk önce ikinci dalga ne demek ona bakmak lazım” diyen Prof. Dr. Mehmet Ceyhan şunları kaydetti:

“İKİNCİ DALGADAN SÖZ ETMEK İÇİN…”

* İlk defa İspanyol gribi salgınında kullanılmış bu terim. İspanyol gribi salgınında mayıs ayında ilk dalga bitmiş ve vakalar sıfırlanmış. Vakalar sıfırlanınca tüm tedbirler kaldırılmış, ağustos ayında esas ikinci büyük dalga gelmiş. Virüs, mutasyonu ile çıkmış ortaya.

* Birinci dalgada olan artışlar örneğin İran, Güney Kore, Çin'e ikinci dalga diyorlar bu çok yanlış. Bunlar birinci dalganın dalgalanmaları.

* Bizim ikinci dalgadan söz etmemiz için dünyada bu salgının tamamen bitmesi lazım. Ayrıca ikinci dalga dediğimiz şey genellikle virüsün mutasyona uğrayarak gelmesidir. Henüz böyle bir durum yok.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)