BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemProf. Dr. Ceyhan'dan vaka artışı yorumu----

Prof. Dr. Ceyhan'dan vaka artışı yorumu

Prof. Dr. Ceyhan'dan vaka artışı yorumu
06 Mart 2021 - 23:03 www.finansgundem.com

Kademeli normalleşme kararlarıyla kentler arası insan trafiğine dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Lokal önlemlerle, seyahat kısıtlaması olmaksızın, salgını kontrol etmek mümkün değil" dedi

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bu hafta uygulanmaya başlanan kademeli normalleşme önlemleri kapsamında birçok ilde kısıtlamaların gevşetilmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Ceyhan, “Görünen o ki, ne vatandaş, ne iş yerleri önerilere uymuyor. Ya uymalarını sağlayacağız, ya da İstanbul başta olmak üzere yeni vaka artışlarına hazırlıklı olacağız” dedi.

“Lokal önlemlerle, seyahat kısıtlaması olmaksızın, salgını kontrol etmek mümkün değil” diyen Ceyhan, alınacak önlemlerin bütün yurtta aynı anda uygulanması gerektiğini söyledi.

3 kritik soru

Sözcü'nün haberinde Ceyhan, risk durumu haritasına göre ‘çok yüksek riskli’ olarak tanımlanan şehirlerden daha az riskli olan kentlere olan trafiğe dikkat çekti.

Ceyhan, bu kapsamda şu soruları gündeme getirdi: Doğu Karadeniz’den her gün kaç kişi başka şehirlere gidiyor? Turuncu Mersin ve Tarsus’tan kaç kişi öğlen sarı Adana’ya gidiyor? Bunların ne kadarında mutasyonlu virüs var biliyor musunuz?

“İşimiz önceki artışlardan daha zor olacak”

Ceyhan, şu ifadeleri kullandı: Aşı tabii ki koruyucu ama bu kadar kısa sürece ve 18-60 yaş arasındaki sağlıklı kişilerde yapılan Faz 3 çalışma sonuçlarıyla yüzde 100 korunuyormuş gibi yaşamayın lütfen. Böyle davranmaya devam edersek, virüs olumlu bir mutasyona uğramadıkça işimiz önceki artışlardan daha zor olacak.

Bakan Koca'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

 

İçişleri Bakanlığı: İhtiyaç malzemelerine ulaşma konusunda tedbirler alındı

 

Günlük korona virüs tablosu açıklandı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ah Ah06 Mart 2021 23:14

    Ah hocam ah...Bu millete ne söylesen boş.Sokakta maskesiz gezenler, sigara içinler, kafelerde bir masa da dört kişi bağıra bağıra konuşanlar, yerlere tükürüp sümkürenler oldukça bu hastalıktan kurtulamayız.İnsanın önce kendisine saygısı olacak...