BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPrimi eksik olanlar emeklilik bekliyor----

Primi eksik olanlar emeklilik bekliyor

Primi eksik olanlar emeklilik bekliyor
06 Ekim 2016 - 07:32 www.finansgundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yaşını doldurmuş ancak primi eksik yaklaşık 100 bin kişi için emekli olma yolunun açılması talep ediliyor.

Yıl, yaş şartlarını tamamlamış ancak prim günü eksiği nedeniyle emekli olamayan emekli adaylarının gözü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda. Yaklaşık 100 bin kişi, bu konuda müjde bekliyor. Geçmişe dönük borçlanma imkanı sağlanarak emekli olma yolunun açılması talep ediliyor. Daha önce Bakanlık'ın bu konuda çalışma yaptığı yönündeki bilgiler kamuoyuna yansımıştı. Bu konuda çeşitli formüller de gündeme gelmişti.

ÇALIŞMA İMKANI YOK
Ağırlıklı olarak üzerinde durulan formüle göre; kadınlardan 58 yaşı ve 10 yıl sigortalılık süresini, erkeklerden ise 60 yaşı ve 15 yıl sigortalılık süresini tamamlamış olan herkese geçmişe dönük borçlanma imkanı sağlanacak. Bu 2 şartı tamamlamış olanlar, sigortalılık süresi içerisindeki prim ödemesi olmayan bazı süreleri borçlanacak ve böylece emekli olabilecek. Düzenleme, prim eksiği olanlar tarafından heyecanla bekleniyor. TAKVİM'i arayan emekli adayları, "Yaşımız nedeniyle işverenler bizi işe almaya yanaşmıyor. Ayrıca pek çoğumuzun sağlık sorunları bulunuyor. Geçmişe dönük borçlanma yaparak biz de emekli olabilelim" diyor.

KAYNAK: TAKVİM

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • şener06 Ekim 2016 08:38

    hak adaletmi bu ozaman 1998 yılı sigortalı olanlarıda koysun benim priimm doldu yası bekliyorum ozaman