BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMarket poşetinde rüşvet----

Market poşetinde rüşvet

Market poşetinde rüşvet
26 Haziran 2022 - 23:30 www.finansgundem.com

İngiltere Prensi Charles ile eski Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Casim bin Cabir es Sani arasında yapılan görüşmeler için Prens Charles'a 3,2 milyon euro nakit paranın market torbası ve çantayla verildiği iddia edildi.

İngiltere'de tahtın bir numaralı varisi Prens Charles, bir kez daha rüşvet suçlamalarıyla karşı karşıya. Prens Charles'in vakfının eski Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Casım el Sani'den 3,2 milyon dolar rüşvet aldığı iddiası ülkede tartışmalara yol açtı.

The Sunday Times gazetesi, eğitimden sağlığa çeşitli alanlarda bağış yapmak üzere vakıf kuran prensin eski Katar başbakanından market poşetleri içinde nakit olarak 1 milyon euro aldığını yazdı. 500 euroluk banknotlar halindeki bu paranın prensin görevlileri tarafından sayıldığı kaydedildi.

Haberde, El Sani'nin 2011-2015 arasında vakfa üç ayrı görüşmede toplamda 3,2 milyon dolar ödeme yaptığı belirtildi.

Prensin vakfından yapılan açıklamada ise, El Sani'nin bağışının denetimden geçtiği ve tümüyle yasalara uygun olduğu kaydedildi.

İngiliz Sunday Times gazetesi, daha önce de Prens Charles'ın vakfının Suudi Arabistan'ın ünlü iş insanlarından Mahfuz Marei Mübarek bin Mahfuz'dan vatandaşlık karşılığında 1,5 milyon sterlin bağış aldığı iddiasını manşetlere taşımış, olay ülkede büyük tartışma yaratmıştı. Skandalın ardından Prens Charles'ın en güvendiği isimlerden biri olan vakfın yöneticisi Michael Fawcett istifa etmişti.

Katar'ın en büyük sivil toplum kuruluşu Katar Vakfı, BM Çocuk Fonu, Dünya Gıda Programı ve Oxfam'a yaptığı yüklü bağışlarla biliniyor. Katar, geçen yılki İsrail saldırıları sonrasında Gazze'ye de büyük maddi yardımda bulunmuştu.

Prens Charles o karara tepki gösterdi: Korkunç

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)