BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinPremix yoğuşmalı kombi hem çevreci, hem de çok tasarruflu----

Premix yoğuşmalı kombi hem çevreci, hem de çok tasarruflu

Premix yoğuşmalı kombi hem çevreci, hem de çok tasarruflu
18 Ekim 2019 - 14:25 www.finansgundem.com

Doğalgaz giderinin düşürülmesinin aracı olarak bilinen premix yoğuşmalı kombiler verimlilikten, çevre etkisinin azaltılmasına kadar bir çok fayda sağlıyor. Termo Teknik yetkilileri, premix yoğuşmalı kombinin avantajlarını anlattı.

Premix yoğuşmalı kombiler yüksek verim değerlerine sahiptir. Ortalama bir premix yoğuşmalı kombi ile yoğuşmasız (konvansiyonel) kombi arasındaki verim farkı yaklaşık yüzde 20’dir.

Avrupa’da 2015 yılında, ülkemizde ise 2018 yılı Nisan ayında ERP yönetmeliği kapsamında yoğuşmasız (konvansiyonel) kombi üretimine son verilmiştir.

Premix Yoğuşmalı kombiler ile konvansiyonel (Yoğuşmasız) kombiler arasındaki önemli farklar şunlardır:

Premix yoğuşmalı kombi

Premix yoğuşmalı kombiler yanma için en ideal ön gaz/hava karışımı sayesinde en düşük gaz tüketimine sahip yoğuşmalı kombilerdir. Yarı yoğuşmalı ve yoğuşmasız kombilerde ise bu özellik bulunmaz.

Bir başka yoğuşmalı kombi tipi ise daha düşük verimli, üç eşanjörlü (yarı yoğuşmalı) kombilerdir. Bu kombiler sadece atık gazın ilave bir eşanjörden geçirerek verim elde etmeye çalışır. Çalışma prensiplerine bakıldığında, üç eşanjörlü kombiler premix yoğuşmalı kombilerin verimine ulaşamazlar.

Düşük yakıt tüketimi = tasarruf

Premix yoğuşmalı kombiler gaz/hava ön karışımlı tasarımları sayesinde, bu özelliğe sahip olmayan kombilere göre çok daha ideal yanma değerlerine sahiptirler. Isıtma ihtiyacına göre minimum ve maksimum fan devri aralığında bu karışım oranını muhafaza ederek tasarruf sağlarlar.

Yüksek verim

Konvansiyonel (Yoğuşmasız) kombiler en yüksek verim değerine ancak yüksek sıcaklıklarda (80°C) ulaşabilmektedir. 80°C değeri ise çok soğuk kış günleri haricinde evlerimizde çoğunlukla kullanmadığımız bir ısıtma değeridir. Yoğuşmasız (konvansiyonel) kombilerin bacasından atılan atık gaz sıcaklığı 110-130 °C’ye ulaşmaktadır. Bacadan atılan bu yüksek sıcaklık, kombinizin harcadığı enerjinin/yakıtın bir kısmının bacadan dışarıya atıldığının kanıtıdır. Oysa premix yoğuşmalı kombiler, içlerindeki yapı sayesinde atık gazı bacasından tahliye etmeden önce sistem içerisinde dolaşan dönüş suyu ile buluşturarak tesisatınıza geri kazandırır; böylelikle bacadaki atık gazın sıcaklığı 50-60°C’ye düşer ve buradaki enerji sisteme geri döndürülür.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)