BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPowell'dan cuma günü faiz indirimi sinyali gelecek mi----

Powell'dan cuma günü faiz indirimi sinyali gelecek mi

Powell'dan cuma günü faiz indirimi sinyali gelecek mi
19 Ağustos 2019 - 08:08 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Powell, Cuma günü Jackson Hole'da yapacağı konuşmada faiz indirimine hazır olduklarının sinyalini verebilir

Fed Başkanı Jerome Powell, Cuma günü merkez bankasının yıllık Jackson Hole sempozyumunun Cuma günkü "para politikası için zorluklar" üzerine yapacağı açılış konuşmasında materyal bulma konusunda sıkıntı çekmeyecek.

Donald Trump'ın ticaret politikası ile ön plana çıkan küresellikten geri dönüş, 16.7 trilyon dolarlık negatif faizli tahvili de içeren aşırı düşük faizler, ABD Başkanı'nın Fed'e yönelik bitmeyen eleştirileri ve ABD ve dünyada artan resesyon riski bahsedilecek konular arasında gösterilebilir.

Peterson Institute for International Economics kıdemli uzmanlarından ve eski IMF baş ekonomisti Maury Obstfeld, "Dışarıda her çeşit tehlike var" dedi.

Bunlardan bazıları ise, sert Brexit ve Hong Kong'daki siyasi protestolar dahil, ABD'nin dışında meydana gelmekte ve Fed'in etkisine açık değil.

Fed gözlemcileri, Powell'ın Cuma günü yatırımcıların merkez bankasının gelecek ay faiz indirimine gideceğine ilişkin algılamasını değiştirmek için yapacağı bir şey olmadığını düşünüyor. Ancak Fed Başkanı'nın bazı traderların beklediği gibi 50 baz puanlık bir indirim için açık kapı bırakıp bıorakmayacağı belirsiz bir konu.

JPMorgan Chase & Co. baş ekonomisti Bruce Kasman, "Fed'in Eylül ayında faizi 50 baz puan indirmesi açık bir şekilde bir ihtimal" dedi.

Kasman, öte yandan, ABD'nin önümüzdeki 12 aylık dönemde resesyona girme olasılığının yüzde 40 ila yüzde 50 olduğuna dikkat çekti.

Karışık sinyaller

Eski Fed yetkilisi Nathan Shetts, Powell'ın karşı karşıya bulunduğu ekonomik tabloyu Noel ağacına benzetti. Bazı ışıklar, örneğin tahvil faizlerindeki sert düşüşler, resesyon kırmızısı şeklinde, diğerleri, örneğin güçlü perakende satışlar yeşil ya da en sarı uyarı ışığı şeklinde yanıyor.

Powell, 31 Temmuz'daki toplantıda Fed'in gösterge faizi son 10 yılda ilk kez düşürdükten sonra yaptığı basın toplantısında, Fed'in politika yolunu "orta vadeli ayarlama" olarak niteledi. Bir ya da iki faiz indirimi daha bekleyen Sheets, Powell'ın bu tanımlamayı tekrarlamasının kendisini memnun edeceğini, ancak yatırımcılar için aynısının olacağı konusunda şüphelerinin olduğunu sözlerine ekledi.

Şu an PGIM Fixed Income'ın baş ekonomisit olan Sheets, "Ancal Fed Başkanı finans piyasalarında kötümserliği beslemek ve bunun yayıldığını görmekten kaçınmak isteyecektir" değerlendirmesinde bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)