BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPowell: Tahvil alımının azaltımına hala çok uzaktayız----

Powell: Tahvil alımının azaltımına hala çok uzaktayız

Powell: Tahvil alımının azaltımına hala çok uzaktayız
14 Temmuz 2021 - 16:09 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Powell, "Tahvil alımının azaltımı için şartların yerine gelmesinden hala çok uzaktayız" açıklamasını yaptı

Fed Başkanı Jerome Powell, tahvil alımının azaltılmaya başlanması için yerine gelmesi gerektiğini ifade ettikleri şartlardan hala çok uzakta olduklarını söyledi.

Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde bugün yapacağı sunumu önceden basına dağıttı.

Powell, basına dağıttığı sunum metninde enflasyonun birkaç ay daha yüksek kalacağını, ancak ekonominin yeniden açılmasında ilerleme sağlandığında enflasyonun hafifleyeceğine inanmaya devam ettiklerini de vurguladı.

"Enflasyon kayda değer şekilde arttı ve yavaşlamadan önce önümüzdeki aylarda yüksek kalmaya devam etmesi muhtemel" ifadelerini kullanan Powell, enflasyondaki artışın ekonominin yeniden açılması ile ilişkili olduğu ve yükselişin geçici olduğu görüşünü tekrarladı.

İstihdam piyasasının pandemi sürecinde yaşanan 7,5 milyon kaybı onarmasının önünde hala "uzun bir yol" olduğunu vurgulayan Powell, iş gücüne katılım oranın hala bastırılmış olduğuna da işaret etti.
"Ekonomi tahvil alımının azaltılması için belirlenen standartlarna ulaşmaktan hala çok uzakta" değerlendirmesini yapan Powell, Fed yetkililerinin bu standartlara doğru ilerlemenin devam etmesini beklediklerini ve tahvil alımının azaltılması üzerinde tartışmaya devam edeceklerini de vurguladı.

Powell, Fed'in tahvil alımlarının azaltılmasına karar verdiğinde bu konuda önceden piyasaları bilgilendireceğini de tekrarladı.

ABD vadelilerde yükseliş Powell etkisi ile hızlandı

ABD'de piyasalar Powell açıklamalarının yarattığı iyimserlik ile yükselişi hızlandırdı. Fed Başkanı Powell'ın "varlık alımlarının azaltılmasından halen uzağız" mesajı vermesi ABD vadelilerde alım getirdi. Vadeli piyasada Dow Jones Endeksi 85 puan (%0,25), S&P 500 Endeksi 16,5 puan (%0,37), Nasdaq Endeksi 99,7 puan (%0,68) yükselişle işlem gördü.

TCMB faiz kararı açıklandı

ABD'de ÜFE beklenti üzerinde

Altın fiyatları ABD enflasyonu sonrası 1 ayın zirvesinde

OPEC+ üyeleri anlaşmaya vardı

Boğa yatırımcıları borsaya girmek için fırsat bekliyor

BofA'nın kârı yüzde 163 arttı

Doların gözü Powell'da

Morgan Stanley faizlerde yükseliş bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)