BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPowell: Mart'tan beri gelen veriler beklentilere paralel----

Powell: Mart'tan beri gelen veriler beklentilere paralel

Powell: Mart'tan beri gelen veriler beklentilere paralel
01 Mayıs 2019 - 21:42 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Powell, Mart'tan bu yana gelen verilerin genellikle beklentilere paralel olduğunu belirtti

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Mayıs toplantısı ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bloomberg'de yer alan habere göre Powell, Mart'tan bu yana gelen verilerin genellikle beklentilere paralel olduğunu belirtti.

Ekonomik büyüme ve istihdam artışının beklenenden daha güçlü olduğunu belirten Powell, buna karşın enflasyonun beklenenden daha zayıf kaldığını söyledi. Fed Başkanı bankanın yüzde 2'lik enflasyon hedefine bağlı olduğunu ifade etti.

"İlk çeyrekteki zayıf çekirdek enflasyon Fed'in faiz artırımlarına bağlı değil"

Çekirdek enflasyonda ilk çeyrekte yaşanan düşüşün beklenmedik bir durum olduğunun altını çizen Powell, bunun geçici unsurlardan kaynaklanıyor olabileceğini belirtti. Powell, "Düşük enflasyonun bir kısmı geçici görünüyor, kendine özgü." dedi. Fed Başkanı, "İlk çeyrekteki zayıf çekirdek enflasyon Fed'in faiz artırımlarına bağlı değil" şeklinde görüş bildirdi. Powell, enflasyon beklentilerinde olası bir kötüleşmenin ekonomi için olumsuz olabileceğini ekledi. 

Banka, yılın geri kalanında sağlıklı ekonomik büyüme bekliyor. Açıklamalarında küresel risklere de değinen Powell, Çin ve Avrupa'daki zayıf büyümeyi ve Brexit'e ilişkin belirsizliği işaret etti. Birçok önemli merkez bankasının fiyat hedeflerine ulaşmada zorluk çektiğini belirtti.

"Portföy bileşimi konusunda karar vermek için acelemiz yok"

Fed Başkanı, politika yapıcıların Fed'in portföyünün vadesine ilişkin görüşmeye başladığının söyledi ve "Portföy bileşimi konusunda bu hafta karar verilmeli." dedi. Powell, "Portföy bileşimi konusunda karar vermek için acelemiz yok." dedi.

Powell, fazla rezervlere uygulanan faizin düşürülmesinin para politikası duruşunda bir değişikliği yansıtmadığını ifade etti. Fed, Mayıs toplantısında rezerv fazlasına ödenen Faiz olan IOER'i 2 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 2.40'tan yüzde 2.35'e düşürdü.

"Enflasyon sürekli yüzde 2'nin üzerinde ya da altında kalırsa sorun olur." diyen Powell, "Eğer komite enflasyonun ısrarcı şekilde düşük kaldığını görürse, politikayı belirlerken bunu hesaba katar." diye ekledi.

ABD'de finans sektöründe bazı varlık fiyatlarının yüksek olduğunu ancak aşırı yüksek olmadığını belirten Fed Başkanı, "Şirketlerin borç seviyesiyle ilgili bazı endişeler var." dedi. Powell finansal kırılganlığın "ılımlı" olduğunu söyledi.

"Fed siyasetten bağımsızdır"

Powell, ABD Başkanı  Donald Trump'ın merkez bankasına yönelik sık sık tekrarladığı faiz indirimi çağrılarıyla ilgili olarak Fed'in siyasetten bağımsız olduğunu ifade etti.

Fed'in yönetim kurulundaki boş sandalyeler için olası adaylarla ilgili olarak "Fed yönetim kurulu üyeliği için olası adaylarla ilgili yorum yok." dedi.

Fed piyasaların izlediği faiz kararını açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)