BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPowell: Kovid olmasaydı bu kadar yüksek enflasyon olmazdı----

Powell: Kovid olmasaydı bu kadar yüksek enflasyon olmazdı

Powell: Kovid olmasaydı bu kadar yüksek enflasyon olmazdı
08 Eylül 2022 - 17:00 www.finansgundem.com

Cato Institute tarafından gerçekleştirilen konferansta konuşan Powell, ABD ekonomisi, para politikası ve enflasyonla mücadele konularında açıklamalarda bulundu.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyonu düşürme vaadine sıkı sıkıya bağlı olduğunu vurgulayan Fed Başkanı Jerome Powell, geçmiş dönemlerde yüksek enflasyonla mücadelede dönemlerinde ödenenen ‘çok yüksek toplumsal bedeller’ olmadan da enflasyonu düşürebileceklerini umduklarını söyledi.

Fed eski Başkanı Paul Volcker’in 1980’lerin başında enflasyonla mücadeleye giriştiğinde bir resesyonu tetiklediği ve işsizlik oranının yüzde 10’a yükseldiği döneme atıf yapan Powell, Cato Institute tarafından gerçekleştirilen konferansta yaptığı konuşmada “Meslektaşlarım ve ben (enflasyonu düşürme) hedefimize güçlü şekilde bağlıyız. Ve Paul Volcker ve Fed’in oyuna getirmek zorunda kaldıkları türde çok yüksek toplumsal bedeller ödenmesinden kaçınabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

"Yüksek enflasyon sadece ABD'nin sorunu değil"

Dünyanın yapısal olarak yüksek enflasyona kaydığını belirten Powell, "Kovid olmasaydı bu kadar yüksek enflasyon olmazdı" dedi.

Faiz kararı sonrası Lagarde'dan önemli açıklamalar

 

ECB faizi 75 baz puan artırdı

 

Fed, Bej Kitap raporunun ağustos sayısını yayımladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)