BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPowell: İstihdam rakamları iyi ancak toparlanma uzun zaman alabilir----

Powell: İstihdam rakamları iyi ancak toparlanma uzun zaman alabilir

Powell: İstihdam rakamları iyi ancak toparlanma uzun zaman alabilir
04 Eylül 2020 - 23:32 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell, "istihdam birçok kişinin beklediğinden daha iyi ancak ekonominin tam olarak toparlanması yıllar alabilir" dedi

Fed Başkanı Jerome Powell, istihdamın birçok kişinin beklediğinden daha hızlı arttığını, ancak ekonominin tam olarak toparlanmasının yıllar alabileceğini söyledi.

Powell, işsizliğin düşmeye devam ederek yüzde 8.4'e düştüğünü belirten Ağustos iş raporunun yayınlanmasından saatler sonra Cuma günü Amerikan Ulusal Radyosu'na (NPR) konuştu.

Powel konuşmasında, "Bugünün iş raporunun iyi olduğunu söyleyebilirim. Mayıs ve Haziran ayları boyunca, epeyce kişiyi işe geri döndürdük. Fed yakın zamanda tedbirleri elden bırakmaya hazır değil ve faiz oranları uzun süre düşük kalacak" dedi.

Powell, "Ekonominin, ekonomik aktiviteyi destekleyen düşük faiz oranlarına uzun süre ihtiyaç duyacağını düşünüyoruz. Virüsü kontrol altına almak ve ülkeyi tam istihdama döndürmek için sosyal mesafe kurallarına uymak ve maske takmak şart. Maske takan ve mesafesini koruyan insanlardan ülke çapında elde edilebilecek muazzam ekonomik kazançlar var" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)