BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPowell: Fed'in para politikasını değiştirmek için bir sinyal yok----

Powell: Fed'in para politikasını değiştirmek için bir sinyal yok

Powell: Fed'in para politikasını değiştirmek için bir sinyal yok
21 Mart 2019 - 05:20 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Powell, FOMC toplantısı sonrası soruları yanıtladı: ABD ekonomisi de yavaşlamayı hissedecek. Fed'in faiz artış kararı için acelesi yok. Sabırlı olmak için en iyi zaman. Bilanço normalleştirmesi kademeli olacak

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bilanço normalleşmesini revize ettiklerini belirterek, "Normalleşme kademeli olacak" dedi.

Powell, politika faizini sabit tutmayla sona eren Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ABD ekonomisinin bu yıl güçlü şekilde büyümesini beklediklerini ve ülkede istihdam piyasasının güçlü kaldığına işaret eden Powell, bankanın hedefinin büyümeyi sürdürmek olduğunu belirtti.

Powell, Avrupa ve Çin ekonomilerinin yavaşladığına değinerek, ABD ekonomisinin de küresel ekonomik yavaşlamayı hissedeceğine vurgu yaptı.

Gelen verilerin Fed faiz politikasının hangi yönde ilerlemesi gerektiği konusunda hali hazırda sinyal göndermediğini kaydeden Powell, "Politikada değişiklik ihtiyacı görmeden önce biraz zaman geçebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Powell, "sabırlı olmanın", Fed'in karar vermek için acelesi olmadığı anlamına geldiğine işaret ederek, "Sabırlı olmak için iyi bir zaman" diye konuştu.

"Bilanço normalleşmesini revize ettik. Normalleşme kademeli olacak." diyen Powell, ihtiyaç halinde bilanço planlarında ek ayarlamalar yapacaklarını bildirdi.

Fed Başkanı Powell, bilançonun Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya (GSYH) oranının yıl sonunda yüzde 17 civarında olacağını belirterek, bilanço küçültmenin parasal sıkılaştırma olarak görülmediğini kaydetti.

Powell, ABD Bankacılık sisteminin sağlam ve bankaların ekonomik sıkıntılara karşı artık daha dayanıklı olduklarını vurgulayarak, ülkenin büyük bankalarının stres testlerinde ciddi ilerleme sağladıklarını ifade etti.

"Enflasyon hedefinin yakalanmaması Fed'in sabırlı olmasının nedenlerinden biri." diyen Powell, bankanın enflasyon hedefi konusunda açık fikirli ve para politikası iyi durumda olduğu için enflasyon hedefi konusunda "beklemede" kalacaklarını aktardı.

Fed ve Beyaz Saray'ın ekonomik büyüme tahmini arasındaki açık farka ilişkin bir soruya da Powell, Beyaz Saray'ın ekonomik projeksiyonları konusunda yorum yapmayacağı cevabını verdi.

Powell, "Brexit" ve "ticaret görüşmelerini" ekonomik görünüm için devam eden riskler olarak niteledi. Vergi ve harcama politikalarının geçen yıl talebi desteklediğine işaret eden Powell, aralıkta zayıf gelen perakende satış verisini görmezden gelmediklerini kaydetti.

İleri yaştaki işçilerin işgücüne katılımı konusunda ABD'nin gelişmiş ekonomiler arasında alt sıralarda yer aldığına işaret eden Powell, "İş gücüne katılımını desteklemek için ulusal düzeyde politikalarımız olsaydı harika olurdu." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

 

ABD borsaları finans sektörü hisselerindeki satışlarla düştü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)