BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPowell: Fed'in faiz indirimi için yeterli alanı var----

Powell: Fed'in faiz indirimi için yeterli alanı var

Powell: Fed'in faiz indirimi için yeterli alanı var
12 Temmuz 2019 - 07:02 www.finansgundem.com

Temsilciler Meclisi'nden sonra dün de Senato Bankacılık Komitesi'nde sunum yapan Fed Başkanı Powell, Fed'in faiz indirimi için alanı olduğunu söyledi

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD merkez bankasının para politikasını gevşetmek için alanı olduğunu kaydederken, enflasyon ve işsizlik oranı arasındaki bağın koptuğunu kaydetti.

Powell, Perşembe günü Senato Bankacılık Komitesi'ne yaptığı konuşmada, "İşsizlik ve enflasyon arasındaki ilişki yaklaşık 20 yıl önce zayıf hale geldi," dedi ve "Daha zayıf, daha zayıf ve daha zayıfladı" değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın borçlanma maliyetlerini düşürme baskısı altındaki Fed Başkanı, merkez bankasının bu ayın sonunda gerçekleştireceği toplantıda, ticaret gerilimlerine bağlı olarak imalat ve sektörü ve iş dünyası güvenindeki düşüşten kaynaklanan küresel gerilemenin getirdiği zayıflığı gidermek için faiz indirimi gitme konusunda zemini güçlendirdi.

Powell Kongre'de yaptığı Perşembe günkü ikinci konuşmasında, ABD ekonomisinin çok iyi bir yerde olduğunu söyledi ve merkez bankasının ekonomiyi burada tutmak için araçlarını kullanmayı istediğini belirtti.

Jefferies LLC baş finans ekonomisti Ward McCarthy,"Powell faizleri düşürmeye niyetli olduğu konusunda oldukça açık bir sinyal gönderdi" dedi.

Nötr faiz

Powell senatörlere, ekonominin ne küçülmesine ne de büyümesine yol açan faiz seviyesi olan ve "nötr faiz" olarak anılan oranın geçmiş hesaplamaların gösterdiğinden daha düşük seviyede olduğunu ve bunun da para politikasının çok fazla kısıtlayıcı olduğu anlamına geldiğini kaydetti.

Powell, "Faizin yani nötr Faiz oranının düşündüğümüzden daha düşük olduğunu öğreniyoruz ve nötr işsizlik oranının düşündüğümüzün daha altında olduğunu öğrendiğimizi düşünüyorum." dedi ve Bu nedenle para politikası bizim düşündüğümüz kadar genişlemeci değil" değerlendirmesinde bulundu.

Fed yetkilileri aslında uzun vadeli faiz oranını için tahminlerini Haziran ayında Mart ayındaki seviyesi olan yüzde 2.8'den yüzde 2.5'e düşürdü.

Faiz vadeli kontratlarındaki fiyatlamaya göre, yatırımcılar Fed'in 30-31 Temmuz toplantısında, Perşembe günü açıklanan ABD enflasyon verisinin beklenenden güçlü çıkmasının ardından olasılığı biraz düşürseler de, çeyrek puanlık faiz indirimine gitmesini neredeyse kesin bir şekilde bekliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)