BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPowell: Fed'in devlet tahvili alma planı parasal gevşeme değil----

Powell: Fed'in devlet tahvili alma planı parasal gevşeme değil

Powell: Fed'in devlet tahvili alma planı parasal gevşeme değil
08 Ekim 2019 - 21:59 www.finansgundem.com

Powell, "Küresel gelişmeler ABD ekonomisinin olumlu görünümü için risk teşkil ediyor. Fed gelen verileri dikkatli şekilde izlemeye devam edecek" açıklamasında bulundu

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Denver'da NABE Konferansı'nda bir konuşma yaptı. Powell konuşmasında, "Fed'in devlet tahvili alma planı parasal gevşeme değil" ifadelerini kullandı.

Bloomberg'de yer alan habere göre, rezerv yönetimi için bilanço büyümesi parasal gevşeme değildir ifadesini kullanan Powell, "Fed, önceden belirlenmiş bir politika patikasında ilerlemiyor ve büyümeyi desteklemeye uygun hareket edecek. Aynı zamanda rezervleri artırmaya yönelik adımlar açıklayacak" dedi.

Powell, "Küresel gelişmeler ABD ekonomisinin olumlu görünümü için risk teşkil ediyor. Fed gelen verileri dikkatli şekilde izlemeye devam edecek. Enflasyon kısmen hedef altında kalıyor ama kademeli olarak iyileşiyor. Pek çok indikatör işgücü piyasasının güçlü olduğunu gösteriyor. Faizleri kontrol edebilmek için bol miktarda rezerv istiyoruz" şeklinde konuştu.

Jerome Powell, "Yüksek petrol fiyatları ABD ekonomisi için hep oldukça negatif oldu. Faizi hedef aralıkta tutmak için geçici piyasa işlemlerinde tereddüt etmeyeceğiz" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)