BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPowell: Faiz artırmanın ve bilançoyu küçültmenin zamanı geldi----

Powell: Faiz artırmanın ve bilançoyu küçültmenin zamanı geldi

Powell: Faiz artırmanın ve bilançoyu küçültmenin zamanı geldi
16 Mart 2022 - 21:45 www.finansgundem.com

Faiz artışlarının devamının uygun olduğunu söyleyen Fed Başkanı Powell, "Yıl içinde faizleri dengeli şekilde artırma ve bilanço daralma planımız var" dedi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, 25 baz puan faiz artırımına gittikleri FOMC toplantısı sonrası açıklama yaptı. Fed Başkanı Powell, "Faiz artışlarının devamı uygun, ama önden yüklemeli mi olacak kademeli mi gidiceğiz, şu an bilemeyiz. Verilere bakarak karar vereceğiz" dedi.

Powell, "Bugünkü toplantımızda bilançoyu daraltma konusunda iyi bir görüşme yaptık. Önümüzdeki toplantılardan birinde bilanço daraltmasına başlayacağız. Fed gerekirse yüksek enflasyon için daha hızlı harekete geçecektir. Her toplantıda faiz adımı gündemde olacak. Faiz artırımı için aksiyonların boyutu boyutunu ekonomik veriler belirleyecek" dedi.

FED'İN ABD EKONOMİSİ İÇİN 3 YILLIK ENFLASYON TAHMİNİ BELLİ OLDU

Powell, "Ukrayna'nın Rusya tarafından işgal edilmesi ve bununla alakalı olaylar ekonomik aktiviteyi aşağı yönlü baskılasa bile Federal Açık Piyasa Komitesi katılımcıları güçlü bir büyüme öngörmektedir. Büyüme için bu yıl yüzde 2,8'lik bir büyüme tahminimiz var. Önümüzdeki yıl için yüzde 2,2 ve 2024 için yüzde 2'lik bir büyüme tahminimiz var.

Enflasyon uzun vadeli hedefimizin üzerinde seyrediyor. Yüksek enerji fiyatları enflasyonu yukarı çekiyor. Ham petrol ve diğer emtia fiyatlarındaki artış ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden kaynaklanan fiyat artışı ABD'de orta vadede baskı uygulayacak.

Yüksek enflasyonun zorluk yarattığının farkındayız. Özellikle gıda, emlak ve ulaşım gibi en temel giderleri karşılamakta zorluk yaşayan insanların olduğunu biliyoruz. Süre gelen genişlemeyi ve fiyat istikrarını desteklemek için elimizden geleni yapacağız. Para politikasındaki uygun bir sıkılaşmayla birlikte enflasyonun yüzde 2'ye düşmesini bekliyoruz. Katılımcıların bu yıl için enflasyon tahmini yüzde 4,3, gelecek yıl için yüzde 2,7 ve 2024 için yüzde 2,3'tür" dedi.

METİNDE DİKKAT ÇEKEN NOTLAR

25 baz puan Faiz artırımı kararının 1'e karşı 8 oyla alındığı açıklandı. St. Louis Fed Başkanı James Bullard 50 baz puanlık faiz artışı yönünde oy kullandı.

Mart 2022 Fed faiz karar metninde Rusya Ukrayna krizi ve etkilerinin altı çizildi. Ukrayna'da süren askeri operasyonların ABD ekonomi üzerine etkilerinin belirsiz olduğu belirtildi. Bununla birlikte Rusya Ukrayna Savaşı'nın enflasyon üzerinde ekstra bir yukarı yönlü baskı oluşturma olasılığının güçlendiği bildirildi.

Fed'in faiz kararı açıklandı

 

Rusya'da yıllık enflasyon 2015’ten bu yana en yüksek seviyesinde

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)