BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPowell: Faiz artırımında yavaşlama aralıkta başlayabilir----

Powell: Faiz artırımında yavaşlama aralıkta başlayabilir

Powell: Faiz artırımında yavaşlama aralıkta başlayabilir
30 Kasım 2022 - 22:27 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell, faiz artırımında yavaşlamanın aralık ayında başlayabileceğini söyledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Washington'daki Brookings Enstitüsü’nde yaptığı konuşmada, faiz artış hızı ve ülkedeki enflasyon ortamını masaya yatırdı. 

Fed Başkanı, konuşmasında, enflasyonla mücadelenin ne zaman biteceğine ilişkin soruların yanıtsız kaldığına dikkat çekti. “Enflasyonu düşürmeye yetecek kısıtlama düzeyine yaklaşırken, faiz artış hızımızı yumuşatmak mantıklı” diyen Powell, Faiz artırımında yavaşlamanın aralık ayında başlayabileceği sinyalini verdi. 

'Temkinli' açıklamalar

İhtiyati duruşu bırakmayan Powell, "Basitçe daha kat etmemiz gereken çok yol olduğunu söyleyeceğim.Tarih, politikayı zamanından önce gevşetmeye karşı güçlü bir şekilde uyarıyor. İş bitene kadar yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Powell'ın müdahalesi, yatırımcıların Fed'in yüksek fiyatlarla mücadelede cesaretini kaybettiğine dair iddiaları nedeniyle, S&P 500'ün geçen yılın yaz aylarından bu yana ilk kez arka arkaya aylık kazançlar elde etme yolunda ilerlediği bir piyasa rallisinin ardından geldi.

Yatırımcılar, bu ayın başlarında yayınlanan ve aylardır ilk kez beklentilerin altında kalan ekim ayı enflasyon raporuyla moral bulmuştu.

Ancak Çarşamba günü Powell, bir aylık verilere çok fazla anlam yüklenmemesi konusunda uyardı. Bunun yerine "enflasyonun gerçekten düştüğüne dair rahatlık sağlamak için önemli ölçüde daha fazla kanıt" gerekeceğini vurguladı.

Fed ve diğerlerinin enflasyon tahminleri "önümüzdeki yıl önemli bir düşüşe" işaret ederken, merkez bankasının geçmişte yanlış projeksiyonlarla defalarca yanlış yönlendirildiği uyarısında bulundu.

"Gerçek şu ki, enflasyonun önündeki yol oldukça belirsizliğini koruyor" diyen Powell, Fed'in henüz daha yavaş enflasyona dair "net bir ilerleme" görmediğini de sözlerine ekledi.

Powell'ın kasvetli tonuna rağmen, hisse senetleri çarşamba günü konuşma sırasında seansın en yüksek seviyelerine yükselirken, faiz oranı beklentileriyle hareket eden iki yıllık getiri kabaca yatay seyretti.

Bej Kitap: Faiz ve enflasyon ekonomi üzerinde baskı oluşturmayı sürdürüyor

 

Musk'tan Fed'e faiz çağrısı

 

Fed Başkanı Bullard'tan faiz artışı çağrısı

 

Fed şubelerinden faiz artış isteği

 

Fed'in faiz artırımları devam edecek

 

Fed yavaş da olsa faizleri artıracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)