BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPowell: Bankacılık sektörü güçlü bir şekilde ayakta durabildi----

Powell: Bankacılık sektörü güçlü bir şekilde ayakta durabildi

Powell: Bankacılık sektörü güçlü bir şekilde ayakta durabildi
27 Ocak 2021 - 22:39 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell, "Para politikası salgın bitene kadar ekonomiyi desteklemeyi sürdürecek" dedi

ABD Merkez Bankası (Fed), Başkanı Jerome Powell, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Ocak ayı toplantısının ardından yaptığı konuşmada, "Para politikası salgın bitene kadar ekonomiyi desteklemeyi sürdürecek" dedi.

Toparlanmanın hızı son aylarda ılımlılaştı diyen Powell, "Hizmet sektöründe zayıflık var, inşaat ve imalat olumlu durumda. Toparlanma görünümü yüksek oranda belirsiz olmayı sürdürüyor. Ekonomik çöküş bütün Amerikalıları aynı oranda etkilemedi. Ekonomi beklenenden daha dirençli olduğunu kanıtladı. Bankacılık sektörü güçlü bir şekilde ayakta durabildi" şeklinde konuştu.

Powell, "Bazı gelişmeler 2021'in sonunda güçlü görünüm sinyali veriyor. Genişleyici politika hedeflere ulaşılana dek sürdürülecek. İsithdam ve enflasyon hedeflerine ulaşmak için daha uzun yol var. Kayda değer gelişme görmek için muhtemelen bir mikltar zaman var." dedi.

Mali desteğin çok güçlü olduğuna ve devam ettirildiğine değinen Powell, "Mali genişlemeye yönetim ve kongre karar verecek. Salgına karşı yapabileceğimiz herşeyi yaptık. Hedeflediğimiz istihdamdan dokuz milyon kişi uzağız. Hedefimiz finansal sistemin dirençli olmasını sağlamak" şeklinde konuştu.

Powell, "Faizler ve avrlık fiyatları arasındaki ilişki çok güçlü değil. Baz etkisiyle enflasyon artacak ancak bu geçici. Enflasyonda yükseliş gördüğümüzde sabırlı olacağız. Enflasyon sorunu yaşama ihtimalimiz oldukça düşük. Aşılama ile sürü bağışıklığının oluşmazı uzun zaman alacak. Şu an ekonomi için aşılamadan daha önemli birşey yok. İhtiyaç halinde varlık alımları konusunda yapabileceğimizin daha fazlası var. Varlık alımını azaltmayı konuşmak için erken" dedi.

Enflasyon dinamiklerinin kısa vedede değişmesini beklemediğini söyleyen Powell, "Ekonominin durumu beni enflasyondan daha fazla ilgilendiriyor. Yellen ile iyi bir işbirliği olacağından eminim" dedi.

Fed faizi sabit bıraktı

Cumhurbaşkanlığı YİK toplantısı sonrası yazılı açıklama

Piyasayı 4 milyon TL dolandırıp kayıplara karıştı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)