BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPowell: Ayağımızı gaz pedalından çekemeyiz----

Powell: Ayağımızı gaz pedalından çekemeyiz

Powell: Ayağımızı gaz pedalından çekemeyiz
18 Haziran 2020 - 08:36 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde sunum yaptı. Korona virüs ile ilgili tehditlerin sürdüğünü belirten Powell, "Fed bu süreçte ayağını gaz pedalından çekemez" dedi


Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin korona virüs krizinin en kötü döneminde toparlanmaya başladığını, ancak yaklaşık 25 milyon Amerikalının iylerini kaybettiğini ve salgının sürdüğünü belirterek, daha fazla yardıma ihtiyaç olduğunu söyledi.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nden Kongre üyelerine seslenen Powell, "Fed'de, bu krizden tamamen çıktığımızdan gerçekten emin olana kadar ayağımızı gaz pedalında tutmamız gerekli ve bizim niyetimiz de bunu yapmak. Sizin de kendinizin yahması gereken şeyler bulabileceğinizi düşünüyorum" diye konuştu.

Powell, Kongre'nin sağlamakta olduğu destekleri çok çabuk şekilde geri çekip çekmeyeceğinin bir endişeye neden olabileceğini vurguladı.

Powell, "Ekonominin uzun sir dönem için para politikasaının desteğine ihtiyaç duşacağını düşünüyoruz. Faiz oralrını düşük tutmanın yanında, varlık alımları ve kredilerle destek sağlayacağız" ifadelerini de kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)