BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkPowell açıkladı! Bankalar için büyük risk----

Powell açıkladı! Bankalar için büyük risk

Powell açıkladı! Bankalar için büyük risk
11 Mart 2019 - 12:27 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell ABD bankacılık sisteminin karşı karşıya olduğu en büyük riskin siber saldırılar olduğunu söyledi

CBS'e konuşan ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, bankacılık sistemi ve hükümet kurumlarının onca plan ve en yeni teknolojilere rağmen halen siber saldırılar karşısında zarar görebileceğini belirtti ve esas hedeflerinin bu tip saldırılara karşı dayanıklı olmak olduğunu söyledi.

Powell, "Son tehditleri analiz edip en iyi savunmayı yaparak kurumlarımızın siber saldırılar karşısındaki dayanıklılığını artırıyoruz. Kurumlar başarılı bir saldırıya uğrasalar bile yedek planlarımız sayesinde gerekli yedeklemeler yapılıyor" dedi.

Powell, Fed'in bankacılık sistemini korumakla görevli olduğunu ve sistemi siber saldırılara karşı korunaklı hale getirmeyi en büyük öncelikleri haline getirdiklerini söyledi ve ekledi:

"Siber saldırılar ülke ölçekli kurumlar için yeni bir risk ve kural kitabı halen yazılmaya devam ediyor. Siber risklere karşı savunma hükümet ve özel sektörün odak noktasında."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)