BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPoşete 50 kuruş zam talebi tartışma yarattı----

Poşete 50 kuruş zam talebi tartışma yarattı

Poşete 50 kuruş zam talebi tartışma yarattı
06 Aralık 2022 - 08:22 www.finansgundem.com

Türkiye Perakendeciler Federasyonu'nun, market alışverişlerinde kullanılan poşet fiyatının 25 kuruştan 75 kuruşa artırılmasını talep etmesine PAGEV tepki gösterdi.

Poşete yüzde 300 zamla 75 kuruş isteyen Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün, poşet üretim maliyetinin, kalitesine göre, 1 liraya kadar yükselebildiğini söyledi. Düzgün'ün önerisine tüketici dernekleri ile Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme Eğitim Vakfı'ndan (PAGEV) tepki geldi.

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Bu marketler artık çok oluyor. Plastik poşetin maliyetini tüketiciye yükleyip üzerinden para kazanmaya çalıştıkları ortada" derken PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu da "Poşet fiyatı 25 kuruşta kalsın; tüketici, çevre ve ekonomi kazansın" diyerek tüketiciye, ek yük getirilmemesi gerektiğini savundu. Çevresel kirliliği azaltmak amacı taşıyan paralı poşet uygulamasında tüketicilerin, çevre için poşete 25 kuruş verip fedakârlık yaptığını hatırlatan Eroğlu, "Şimdi elini taşın altına koyma sırası marketlere geldi" dedi. Eroğlu'nun verdiği bilgiye göre 2022 için poşete ödenen 25 kuruş Geri Kazanım Katılım Payı (GEKAP)  için devlete gidiyor. 2023 yılı için fiyat 25 kuruş olarak kalmaya devam ederse, GEKAP payı, yeniden değerleme oranı yüzde 122 olarak açıklandığından ortaya yaklaşık 55 kuruşluk bedel çıkacak. Bu durumda tüketiciler, her poşet için 25 kuruş öderken, perakendeci de yaklaşık 55 kuruş GEKAP payı ödemek zorunda.

Market poşetlerine zam talebi

 

Ekmek poşeti klipslerinden sanat yaptı

 

Bahreyn'den plastik poşet imalat ve ithalatına yasak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)