BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriPOS cihazlarıyla kredi kartı vurgunu----

POS cihazlarıyla kredi kartı vurgunu

POS cihazlarıyla kredi kartı vurgunu
14 Mart 2019 - 12:42 www.finansgundem.com

İstanbul'da uluslararası fast food zincirlerine soktukları kuryeler aracılığıyla yazılımı değiştirilmiş POS cihazlarıyla vatandaşların kart bilgilerini ele geçirip vurgun yapan çete çökertildi

İstanbul'da birçok vatandaş hesaplarından bilgileri dışında para çekildiğini belirterek şikayette bulundu. Şikayetleri değerlendirerek çalışma başlatan İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir dolandırıcılık çetesini belirleyerek takip başlattı.

KURYE YERLEŞTİRMİŞLER

Yürütülen takip kapsamında çetenin uluslararası fast food zincirine önce kurye yerleştirdiği belirlendi. Ardından kuryelere siparişlerin ödemelerini almak için  yazılımı değiştirilmiş POS cihazları verildi.
Müşteriler ödeme yapmak için kartlarını verdiğinde, önce yazılımı değiştirilmiş POS cihazlarından bilgiler ele geçirilerek kopyalandı. Yazılımı değiştirilmiş POS cihazından kart geçirildikten sonra kurye, “Cihazda bir sorun var, diğerinden deneyeceğim” diyerek, gerçek POS cihazından kartı geçirdi. Bu sırada müşterinin girdiği şifreyi de gören kurye bu bilgileri çeteye iletti. Çete üyeleri ise ele geçirilen bilgilerden ikiz kart yaparak ATM'lerden hesapları boşalttı. Kuryelerin ise sık sık iş değiştirdiği öğrenildi.

ÇETEYE GECE BASKIN YAPILDI

Elde edilen bilgiler ışığında liderliğini A.Ş.'nin yaptığı çeteye operasyon düzenlendi. Gece saat 03.00 sıralarında Esenyurt'taki rezidans dairesine giren polis A.Ş. gözaltına aldı. Operasyonun devamında İ.H ile kuryeler F.Ö ve F.P de yakalanırken, aramalarda yazılımı değiştirilmiş POS cihazları, kart kopyalamakta kullanılan MSR cihazı, manyetik şeritli kopya kartlar ele geçirildi.

PARAYI EĞLENCEDE YEMİŞLER

Gözaltına alınan 4 şüpheli emniyette sorguya alındı. Yapılan sorgulamalarda çetenin 200 kişinin kart bilgilerini elde ederek 250 bin liralık vurgun yaptığı belirlendi. Kuryelere kart başına 100 ile 150 TL arasında para ödeyen A.Ş.'nin yardımcılığını İ.H’nin yaptığı belirlendi. Çetenin elde ettiği paraları gece kulüplerinde eğlenerek harcadığı ortaya çıktı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)