BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPortföyünüzü virüsten koruyun----

Portföyünüzü virüsten koruyun

Portföyünüzü virüsten koruyun
16 Mart 2020 - 14:22 www.finansgundem.com

Korona virüs küresel piyasaları oldukça derin bir sarmalın içerisine sokmuş durumda. Piyasalar aşağı yönü gösterirken ayakta kalmaksa bir o kadar zor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hisse senetleri piyasaları geçen hafta büyük bir darbe aldı ve korona virüsün yayılması petrol fiyatlarının yatırımcıları korkutması nedeniyle yeni bir volatilite değişimi de ufukta görünüyor. Geçtiğimiz günler piyasalardaki rallilere alışan yeni yatırımcılar için korku verici bir tecrübe oluyor. Bununla beraber görmekte olduğumuz dip ne ilk ne de son değil ancak yatırım stratejilerini değerlendirmek için iyi bir fırsat.

Geçen hafta pazartesi günü, borsalar 2008 malî krizinden bu yana en büyük kayıplarını açıkladılar. Sonrasındaki çarşamba günü, Dünya Sağlık Örgütü’nün yeni korona virüsü resmen bir pandemi olarak ilan etmesiyle Dow Jones endeksi ayı piyasasına girdi. Düşüş, 11 yıllık boğa piyasasının sonu oldu. Ancak CNBC’ye konuşan yatırım danışmanlığı şirketi StashAway'in kurucu ortağı ve baş yatırım yetkilisi Freddy Lim, bunun önceki halk sağlığı acil durumları bağlamında görülmesi gerektiğine işaret etti.

Virüsün piyasalardaki ömrü 2 ay

Lim röportajında, "Bazı salgınlar bir piyasalarda, şimdi tanık olunduğu gibi, düzeltmeye neden olabilir fakat etkileri nispeten kısa ömürlü olma eğiliminde aşağı yukarı bir tahminle iki ay sürelidir. 1981'deki HIV/AIDS salgını ise 5.1 aylık piyasa etkisiyle bir istisna haline gelmişti" ifadelerini kullandı.

Standard Chartered’ın baş yatırım stratejisti Steve Brice, birçok piyasanın şimdiden bir durgunluk içinde fiyatlandırdığına dikkat çekerek daha tarafsız olduğunu belirtti. Ancak Brice, bunun yatırımcılara "panik ve satış yerine yatırımcı için yeni riskler toplamı oluşturma fırsatı" sağlayabileceğini de sözlerine ekledi.

Para nasıl kullanılmalı

Steve Brice, bu gibi belirsiz zamanlarda para kazanma fırsatları ararken, temel yatırım stratejilerini hatırlamanın hayati önem taşıdığını hatırlatıyor: kademeli olarak gidin ve portföyünüzü çeşitlendirin.

"Piyasadaki volatilite son dönemdeki korku endeksindeki artış oldukça aşırı olsa da yatırımcıların hazırlıklı olması gereken bir şey" "Küçük başlayın ve portföyünüzü büyük varlık sınıfları (hisse senetleri, tahviller, nakit ve altın) arasında ve büyük bölgeler ve sektörler arasında çeşitlendirmiş olduğunuzdan emin olun."

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adil16 Mart 2020 22:49

    ilaç bulunmadan sıkıntı sürer ozamana kadar ayalta kalan yeni ekonomide yerini alır şirketler ve yatırımcılar için geçerli. yeni piyasa değerleri yeni cirolar yeni fiyat kazançlar

  • Huso16 Mart 2020 17:45

    Hele bir dip gorulsun taban olussun ya bu ekonomiyi tetikler vuyuk buhran gelirse ne olacak.

  • Cem16 Mart 2020 15:17

    Belki 2-3 ay, belki de 5 ay, Belki de 9 ay bende bilmiyorum ama bana göre en fazla yıl sonuna doğru çoğu şeyin düzeleceğini tahmin ediyorum kendimce . Kimse tavsiye olarak algılamasın ve kendine gore değerlendirirsin. Ama gerçekten zor bir donem. Allah herkesin yardımcısı olsun