BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPortföy yöneticilerine Bitcoin önerisi----

Portföy yöneticilerine Bitcoin önerisi

Portföy yöneticilerine Bitcoin önerisi
03 Aralık 2020 - 14:21 www.finansgundem.com

CoinShares başkanı ve eski JP Morgan emtia yatırımcısı Danny Masters, CNBC'ye yaptığı açıklamada finansal manzaranın portföy yatırımcıları için Bitcoin'e yatırım yapmamanın yapmaktan daha riskli olduğu bir noktaya geldiğini söyledi.

Dijital varlık yönetim şirketinin başkanı, Power Lunch'ta yaptığı röportajda kurumsal şirketlerde çalışan varlık yöneticilerinin Bitcoin'e yatırım yapmalarının geçmişte riskli olarak görüldüğüne değindi. Fakat Masters, bir portföy yöneticisi olarak kurumsal portföyde Bitcoin bulundurmanın riskli olarak görülmesinin giderek Bitcoin bulundurmamanın riskli olarak görülmesi yönünde evrildiğini ve bunun gerçekten hayret verici bir gelişme olduğunu söyledi.

CNBC sunucusu Kelly Evans, açıklamayı şöyle özetledi:

“Oldukça iyi açıklanmış; artık Bitcoin sahibi olursanız kovulmazsınız, ama olmazsanız kovulabilirsiniz.”

Masters, Bitcoin'in aşırı dalgalanmaya sahip bir varlık olduğu algısının "diğer varlık sınıflarının insanlarından beklediğinden çok daha fazla dalgalaması nedeniyle" hafiflediğine inanıyor.

CoinShares başkanı Bitcoin'in ana akım yatırımcılar arasındaki olumsuz algısından sıyrıldığını ve Square, MicroStrategy ve PayPal gibi şirketleri örnek göstererek tartışma konusunun artık şirketlerin dijital varlığa yatırım yapıp yapmayacakları değil, ne zaman ve ne kadar yapacakları olduğunu ileri sürdü.

Bu şirketler Bitcoin'e yatırım yaparak piyasanın geri kalanını geride bırakıyor.

Masters, ekim ayında Bitcoin fiyatının dev türev borsası BitMEX'in yöneticilerine yöneltilen suçlamalardan etkilenmeyerek güç gösterdiğini, geçmişte böyle bir şey yaşanması halinde ise fiyatın düşeceğini söylemişti.

Bitcoin ve altındaki yükselişin ortak noktası ne?

 

Bitcoin'den yeni rekor: 19 bin 857 dolar

 

Bitcoin, JPMorgan'dan daha büyük

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)