BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkPortekizli dev geri döndü----

Portekizli dev geri döndü

Portekizli dev geri döndü
22 Ağustos 2013 - 08:43 www.finansgundem.com

Portekiz'in bankacılık devi, Millennium'un bu sefer hangi sektöre el attı...

2010'da varlıklarını Hüsnü Özyeğin'e satarak Türkiye'den çıkma kararı alan Portekizli bankacılık devi Millennium, dönüşü kâğıtla yaptı. Millennium'un ana hissedar olduğu Inapa şirketi, Korda Kâğıt'ı satın aldı
Portekiz'de yaşanan kriz nedeniyle Türkiye'den çıkan bankacılık devi Millennium BCP Group, kesin dönüş yaptı. Üç yıl önce Türkiye'deki varlıklarını Fiba Holding'in patronu Hüsnü Özyeğin'e satarak çıkan Millennium'un geri dönüşü ise kâğıt sanayisiyle oldu. Millennium'un ana hissedar olduğu Avrupa'nın en önemli kâğıt ve ambalaj üreticilerinden Portekizli Inapa, İstanbul merkezli Korda Kâğıt adlı şirketi satın aldı.
72 MİLYON CİRO YAPTI
Inapa Inventimentos Perticipaçoes'in resmi sitesinde yer alan bilgilere göre geçen yıl 72 milyon liralık ciro yapan Korda Kâğıt Pazarlama ve Ticaret'in İstanbul'da 10 bin 500 metrekarelik alanda tesisi bulunuyor. Ayrıca Korda'nın Adana, Ankara ve İzmir'de de depoları var. Korda'nın yüzde 100 hissesini satın alan Inapa'nın bu yatırına 30 milyon euro ödediği kaydediliyor. Inapa'dan yapılan açıklamada Türkiye'deki ekonomik büyüme nedeniyle pazarın hızla genişlediği ve bu nedenle İsviçre- Avusturya ortaklı Korda Kâğıt'ı satın alma işlemini gerçekleştirdikleri belirtiliyor. Yüzde 20'lik hissesi bankacılık devi Millennium'un olan Inapa'nın yüzde 44'ü ise Lizbon Borsası'nda işlem görüyor. Firmanın 8 ülkede tesisi var.
MİLLENNİUM BANK'TI FİBABANKA OLDU
Türkiye'ye 2003'te Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan Sitebank'ı alarak giren Portekizli banka, 2010 sonunda Türkiye'den çıkma kararı aldı. Toplam aktifleri 100 milyar eurounun üzerinde olan Millennium, şubelerini Fiba Holding'in patronu Hüsnü Özyeğin'e satmış ve bankanın adı Fibabanka olmuştu. (Kerim Ülker/Sabah)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)