BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarPortekiz'den kripto kazançlarına vergi----

Portekiz'den kripto kazançlarına vergi

Portekiz'den kripto kazançlarına vergi
11 Ekim 2022 - 07:56 www.finansgundem.com

Portekiz, gelecek yıl kripto kazançlarını vergilendirmeye başlayacak.

Portekiz, Avrupa'nın en kripto dostu ülkelerinden biri için büyük bir politika değişikliğine giderek, bir yıldan daha kısa bir süre boyunca yapılan satın alımlarda dijital para birimi kazançlarını vergilendirmeye başlamayı planlıyor.

Portekiz şu anda profesyonel veya ticari faaliyetlerden elde edilmedikçe kripto kazançlarını vergilendirmiyor. Ama bu değişmek üzere. Pazartesi günü parlamentoya sunulan plana göre, ülkenin önerilen 2023 bütçesindeki bir hüküm, bir yıldan az süreyle tutulan kripto varlıklarından %28 oranında vergi kazancı sağlayacak. 365 günden fazla tutulan kripto varlıkların vergiden muaf tutulmaya devam edileceği belirtildi.

Parlamentoda hala onaylanması gereken taslak bütçe, yeni kripto para birimlerinin ve madencilik operasyonlarının ihracını da vergiye tabi gelir olarak değerlendirecek. Hükümet ayrıca, taslak bütçeye göre, kripto para birimlerinin ücretsiz transferine %10 vergi ve komisyoncular tarafından kripto para birimi işlemlerinde alınan komisyonlara %4 oranında vergi getirecek.

Portekiz, yeni kuralların, yatırımcıların kripto para birimlerini bir yıldan fazla tutmaları durumunda vergi ödemediği Almanya da dahil olmak üzere diğer Avrupa ülkelerindeki kripto mevzuatıyla uyumlu olduğunu bildirdi.

Vergi İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Antonio Mendonça Mendes Lizbon'da düzenlediği basın toplantısında, "Bu, vergi sistemimize ve aynı zamanda Avrupa'nın geri kalanında yapılanlara uyan bir rejim" dedi.

Visa destekli kripto banka kartı

 

Dünyanın en büyük kripto hırsızlıkları

 

AB, Ruslara kripto piyasalarını yasakladı

 

Kriptoya girmeye hazırlanıyor

 

Kripto endüstrisi kalıcılığını kanıtladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)