BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPortekiz tahvil satıyor----

Portekiz tahvil satıyor

Portekiz tahvil satıyor
07 Mayıs 2013 - 15:06 www.finansgundem.com

Portekiz, kurtarma yardımı aldıktan sonra ilk kez 10 yıl vadeli tahvilleri piyasaya sundu

Portekiz, 2011 Nisan ayında Troyka'dan (Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu) aldığı 78 milyar avroluk kurtarma yardımından sonra ilk kez 10 yıl vadeli tahvilleri satışa sundu.
Portekiz basınında yer alan haberlerde, ülkenin 6 büyük bankası CaixaBI, Citigroup, Credit Agricole, Goldman Sachs, HSBC ve Societe Generale'nin 15 Şubat 2024 tarihinde süresi dolan tahvilleri satışa sunmak için seçildiği bildirildi. Finans uzmanları, 10 yıllık tahvil faizinin yaklaşık yüzde 5,6 olacağını ve 3 milyar avroluk satış beklendiğini belirtti.
Yapılan yorumlarda, ''Bu operasyon sayesinde Portekiz'in aşırı risk almadan yatırımcıların nabzını ölçebileceği ve finans piyasalarına tekrardan dönmesi için önemli mihenk taşı olacağı'' ifade edildi. Portekiz hükümetinin, ikinci bir finans kurtarma yardımı alınmasını önlemek için yatırımcıların güvenini kazanması gerektiği vurgulandı.
Portekiz, son olarak 2011 Nisan ayında yüzde 6,716'lık faizle 10 yıllık tahvil satışa sunmuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)