BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPortekiz bu şarta karşı!----

Portekiz bu şarta karşı!

Portekiz bu şarta karşı!
19 Mart 2013 - 13:15 www.finansgundem.com

Portekiz Başkanı Silva, Güney Kıbrıs'ın vergi şartını değerlendirdi

Euro Bölgesi'nin Güney Kıbrıs'tan önce kurtarılmış olan ülkelerinde Portekiz'in başkanı Anibal Cavaco Silva, Güney Kıbrıs'taki bankalara, uluslararası kurtarma paketi karşılığında getirilen mevduat vergisi şartının "sağduyudan" yoksun olduğunu ve bankacılık sistemine duyulan güveni riske attığını ileri sürdü.
Avrupa Birliği'nin Güney Kıbrıs'ın 10 milyar euroluk kurtarma paketinin şartları, mevduat sahiplerinin "kutsallığını" bozmasından ötürü çok büyük önem taşıyor. Güney Kıbrıs'taki gelişmeler, 2011'de Avrupa'dan 78 milyar euroluk kurtarma yardımı almış olan Portekiz tarafından yakından izleniyor.
Avrupa'nın çok tehlikeli bir yolda olduğunu söyleyen Cavaco Silva, "Bazen sağduyunun başka yerlere kaçtığını düşünüyorum. Kitaplar, bankacılık sistemine duyulan güvenin çöküşünden hiçbir ülkenin kaçamayacağını söylüyor. Çünkü güven, finansal sisteminin temel direklerinden biri" dedi.
Öte yandan Avrupa Merkez Bankası yönetiminde de olan, Portekiz Merkez Bankası Başkanı Carlos Costa, Güney Kıbrıs'taki verginin diğer Avrupa ülkelerinde tekrarlanmayacağını söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)