BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya’yı tehdit eden Kadirov hakkında korkunç iddia!----

Polonya’yı tehdit eden Kadirov hakkında korkunç iddia!

Polonya’yı tehdit eden Kadirov hakkında korkunç iddia!
28 Mayıs 2022 - 09:25 www.finansgundem.com

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde üçüncü ay geride kalırken, Çeçen lider Ramazan Kadirov yaptığı açıklamalar ve hakkındaki iddialarla gündemden düşmüyor.


Rusya ile Ukrayna arasında savaş devam ederken, dün yaptığı "Ukrayna artık bitti. Şimdi ilgimiz Polonya'da… Size altı saniyede neler yapabileceğimizi gösterebiliriz" açıklaması ile yeniden gündeme gelen Çeçen lider Ramazan Kadirov'un birlikleri ile ilgili yeni iddialar gündeme geldi.

Ukrayna'da insan hakları grupları, Çeçen askerlerin, Ukraynalıları kaçırdığı ve işgalde ‘gönüllü olarak Rusya yanında savaşmaya zorladığını' öne sürdü.

Çeçen ve Rus propagandasına karşı mücadele eden bir grup olan 1Adat bu yöntemle yüzlerce kişinin Ukrayna'da savaşmaya zorlandığını söyledi.

KAÇIRDIKLARI İNSANLARI ‘YEM OLARAK’ GÖNDERİYORLAR

Kadirovcular olarak tanınan birliğin, kaçırdıkları insanları ‘yem olarak' cepheye gönderdiği ve insan haklarına aykırı muamele yapıldığı aktarıldı. Ukrayna merkezli gruptan yapılan açıklamada, “Ülkenin her yerinde kitlesel adam kaçırmalar yaşanıyor. İşgal altındaki devletimizin farklı bölgelerinden yüzlerce insanın kaçırıldığı bilgisini aldık” dedi.

Yapılan açıklamada, "Kaçırılanların Ukrayna’ya gönderilmek üzere gönüllü olduklarını belirten bir kağıt imzalamaları gerekiyor, aksi takdirde ceza davaları uydurmakla tehdit ediliyorlar" ifadeleri yer aldı.

Kadirov'un askerleri Ukrayna'da savaş suçları işlemekle suçlanıyor ve Kadirov'un kendisinin de herhangi bir yargısız infazda yer almadığını reddetmesine rağmen bu tür durumlarda yer aldığı biliniyor.

Çeçen güçlerinin büyük bölümü ise şu an Mariupol'de…. Bir kısmı ise hala Kiev yakınlarındaki kasabalarda yer alıyor.

Kadirov Rusya'nın Mariupol planını duyurdu

 

Çeçen lideri Kadirov'dan, 'Kiev' iddiası!

 

Çeçen lider Kadirov Peskov'u hedef aldı

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)