BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya'dan Norveç'e 'haksız kazanç' suçlaması----

Polonya'dan Norveç'e 'haksız kazanç' suçlaması

Polonya'dan Norveç'e 'haksız kazanç' suçlaması
23 Mayıs 2022 - 11:16 www.finansgundem.com

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Norveç'in Ukrayna savaşının ortasında petrol ve gaz fiyatları yükselirken elde ettiği "fazla" karı paylaşması gerektiğini belirtti.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Norveç’i haksız petrol ve gaz parası elde etmekle suçladı. Norveç'in petrol gelirlerini devretmesi gerektiğini ifade etti. "Norveç'e gaz için devasa bir para mı ödemeliyiz? Bir yıl önce ödediğimizden dört ya da beş kat daha fazla? Bu hasta bir şey…” diyen Morawiecki, Norveç’in yıllık ortalama gaz ve petrol karının bu yıl “100 milyar euroyu aşacağını” ileri sürdü.

Başbakan, “Bu fazla karı paylaşmalılar. Normal değil, haksız bir kazanç” ifadesini kullandı.

Rusya Polonya’ya gaz tedarikini durdurmuştu

Polonya, Rusya tarafından kesilmeden önce aktif olarak gaz stoku yapıyordu ve Alman Gascade, Nisan ayı sonlarında ters gaz akışında büyük bir artış açıkladı. Moskova, Avrupa yaptırımlarına yanıt olarak Rusya tarafından sunulan yeni bir plan kapsamında Varşova'nın yakıt için ruble ödemeyi reddetmesinin ardından geçen ay ülkeye gaz tedarikini durdurdu.

Rus gazına bağımlılık azalacak mı?

Polonya, eski kömürle çalışan ekipmanı aşamalı olarak kaldırmaya çalışırken, son yıllarda gaz talebinin istikrarlı bir şekilde arttığını gördü. Varşova'nın bu yıl içinde Norveç'ten bir gaz boru hattı tamamlaması bekleniyor. Bu Polonya'nın Rus gazına olan bağımlılığını azaltmasına yardımcı olması beklenen büyük bir proje.

Norveç'in doğalgaz ihracatında rekor beklentisi

Polonya: Gazprom sözleşme ihlali yaptı

Rusya, Polonya'ya gaz akışını kesti: Fiyatlar fırladı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)