BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya'dan Belarus'a demiryolu tehdidi----

Polonya'dan Belarus'a demiryolu tehdidi

Polonya'dan Belarus'a demiryolu tehdidi
10 Ağustos 2023 - 01:42 www.finansgundem.com

Polonya İçişleri Bakan Yardımcısı Wasik, Belarus'un provokatif davranışlarının devam etmesi halinde Belarus'la olan demiryolunu kapatacağını bu durumunda Belarus'un mevcut ticari işleyişini zor durumda bırakabileceğini savundu

Polonya İçişleri Bakan Yardımcısı Maciej Wasik, Polonya, Litvanya ve Letonya’nın Belarus’la demiryolu ulaşımını kapatabileceğini belirtti.

''BELARUS HADDİNİ AŞARSA...''

Wasik, РАР haber ajansına açıklamasında, “Belarus haddini aşarsa, provokasyonlarında ısrarcı olursa birlikte tepki vermek zorundayız. Buna Letonya’nın da katılmasını umuyorum. Litvanyalılar bu konuyu Letonyalılarla konuşmalı. Belarus’un tam tecrit etmemiz gerekiyor. Şu an için söz konusu olan demiryolu ulaşımının kapatılması” ifadesini kullandı.

Polonyalı yetkili, “Demiryolu üzerinden ticaretin büyük kısmının yapıldığını anlıyoruz. Buna Polonya’nın ve Çin’in ticareti de dahil. Sanırım Çinlilerin, (Belarus lideri Aleksandr) Lukaşenko’ya ilgili sinyal göndermesi gerekiyor ki, onlara zarar verecek adımlar atmasın” dedi.

Halihazırda Polonya-Belarus sınırında bir tek sınır kapısı ve demiryolu yük taşımacılığı faaliyet gösteriyor. İki ülke arasında yolcu taşımacılığı 2019’da askıya alınmıştı.

AB'den Belarus'a ek yaptırımlar

 

Polonya’da bir Rus casusluktan tutuklandı

 

Polonya, Rusya ile ilgili kritik yasayı onayladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)