BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya, ülkesini eleştiren Çekya Büyükelçisini geri çekecek----

Polonya, ülkesini eleştiren Çekya Büyükelçisini geri çekecek

Polonya, ülkesini eleştiren Çekya Büyükelçisini geri çekecek
07 Ocak 2022 - 16:07 www.finansgundem.com

Polonya, çevreyi kirlettiği gerekçesiyle Çekya ile tartışma konusuna dönüşen bir maden ocağına ilişkin Varşova yönetiminin tutumunu eleştiren Prag Büyükelçisini geri çekiyor.


Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Polonya'nın Prag Büyükelçisinin görevden alınmasına dair prosedürlerin başlatıldığını açıklarken hükümet sözcüsü Piotr Müller, tüm Polonyalı diplomatların, ülkelerinin çıkarlarını gözetmesi gerektiğini hatırlattı.

Polonya'nın Prag Büyükelçisi Miroslaw Jasinski, yabancı basın mensuplarına verdiği röportajda, Turow'daki maden ocağı konusunda Çekya ile yaşanan sorunun, "Polonya'nın diyalog kurma yönünde empati, anlayış ve irade eksikliğinden kaynaklandığı" değerlendirmesini yaptı.

Tarafların çevre bakanları arasında aylar süren görüşmelerden bir sonuç çıkmazken geçen ay atanan büyükelçi, röportajda, sorunun hükümetler arası bir mesele haline gelmesinden maden yönetimini sorumlu tuttu.

Adalet divanı Polonya'ya para cezası vermişti

Çek yetkililer, Çekya sınırındaki linyit kömürü madeninin, çevreyi olumsuz etkilediğini savunuyor.

Avrupa Adalet Divanı, ihtilaf nedeniyle madenin faaliyetlerine ara verilmesine hükmetmiş, Polonya ise üretimi durdurmayacağı söylemişti. Adalet Divanı, Polonya'ya Ekim 2020'de, mayıs ayındaki tedbir kararına uymadığı her gün için 500 bin euro para cezası vermişti.

Polonya'da iktidar, casus yazılım alındığını kabul etti

 

Çekya, Polonya-Belarus sınırına asker gönderiyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)