BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya-Litvanya gaz bağlantısı açıldı----

Polonya-Litvanya gaz bağlantısı açıldı

Polonya-Litvanya gaz bağlantısı açıldı
05 Mayıs 2022 - 15:08 www.finansgundem.com

Litvanya Başbakanı Ingrida Simonyte, bugün 508 kilometrelik boru hattının bağlandığı Polonya-Litvanya gaz bağlantısı GIPL'in açıldığını açıkladı.

Litvanya Başbakanı Ingrida Simonyte açılışla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu adım bölgenin enerji bağımsızlığını güçlendiriyor ve Klaipda LNG terminalini kullanma olanaklarını artırıyor” dedi.

Litvanyalı doğalgaz iletim sistemi operatörü Amber Grid ve Polonyalı muadili GAZ-SYSTEM ile ortaklaşa inşa edilen gaz bağlantısı (enterkonnektör), Baltık Denizi bölgesindeki gaz sistemlerini Avrupa Birliği iç gaz piyasasına entegre edecek.

508 kilometrelik boru hattını birbirine bağlıyor

GIPL gaz bağlantısının, 343 km’si Polonya’da ve 165 km’si Litvanya’da olmak üzere 508 kilometrelik boru hattını birbirine bağladığı söylendi. Avrupa Birliği Komisyonu 2 Aralık 2020 tarihinde henüz proje aşamasında, “Proje, bölgede enerji arz güvenliğinin sağlanmasındaki rolü nedeniyle AB Ortak Çıkar Projesi (PCI) statüsüne sahiptir” açıklamasını yapmıştı.

Güneydoğu Avrupa ve Balkanlar’ın enerji güvenliği için önemli

Güneydoğu Avrupa ve Balkanlar’ın enerji güvenliği için önemli bir proje olarak nitelendirilen Dedeağaç LNG Terminalinin çalışmaları 3 Mayısta Yunanistan’ın Dedeağaç kentinde törenle başladı.

Törene Avrupa Konsey Başkanı Charles Michel katılarak, “Avrupa enerji bağımsızlığı için yeni bir şafak gördüğümüze kesinlikle inanıyorum. Bugün burada, Dedeağaç’ta yeni LNG terminali ile bu yeni geleceğin açık kanıtlarını görüyoruz. Bu ortak siyasi projemiz için olumlu bir adımdır” dedi. Terminal, Aralık 2023’te faaliyete geçiyor.(Sözcü)

Litvanya, Rus gazı almayacağını duyurdu

Polonya: Gazprom sözleşme ihlali yaptı

Bulgaristan ve Polonya'ya vana kapandı, Avrupa'da gaz 117 euro

Rusya, Polonya'ya gaz akışını kesti: Fiyatlar fırladı

Biden duyurdu! LNG için anlaşma tamam

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)