BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya, kömür madenlerine ilişkin son kararını açıkladı----

Polonya, kömür madenlerine ilişkin son kararını açıkladı

Polonya, kömür madenlerine ilişkin son kararını açıkladı
07 Kasım 2022 - 14:13 www.finansgundem.com

Polonya Başbakan Yardımcısı Jacek Sasin, ülkenin ilk nükleer reaktörü faaliyete geçene kadar hiçbir kömür madenini kapatmayacaklarını söyledi.

Polonya'da haftalık yayımlanan Sieci dergisine değerlendirmelerde bulunan Sasin, madenleri kapatma sürecini ertelemek zorunda olduklarını ifade etti.

Sasin, Polonya kömüründen daha pahalı ithal kömüre bağımlılıklarını artırmak istemediklerine dikkati çekerek, "Ancak hükümetin 2049'a kadar ülkenin kömür madenlerini kademeli olarak kapatmak için yaptığı anlaşmadan çekilmedik. Ancak ilk nükleer reaktör faaliyete geçene kadar hiçbir kömür madeni kapatılmayacak." ifadelerini kullandı.

Hükümetin madencilik yatırımlarının ölçeği konusunda çok ciddi bir kararla karşı karşıya olduğunun altını çizen Sasin, "Madenlerin kapatılmasının 2049'a kadar süreceğini varsaydık. Bunun için bir takvim oluşturduk ve bu süreçte toplumsal barışı sağladık. Bugün bu takvimi revize etmemiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Polonya hükümetinin enerji stratejisi kapsamında ülkede toplam kapasitesi 6 ile 9 gigavat arasında olacak 6 nükleer güç ünitesi inşa edilecek.

ABD ile yapılan anlaşma doğrultusunda inşa edilecek ilk reaktör, 2033'te çalışmaya başlayacak ve 1-1,6 gigavat güç üretecek. Sonraki reaktörler her iki yılda bir inşa edilecek.

İkinci nükleer santral için ise Güney Kore ile iyi niyet anlaşması imzalandı.

Polonya'dan Almanya'ya savaş tazminatı çağrısı

 

Polonya'da kömür fiyatına üst sınır getirildi

 

Polonya'nın ilk nükleer santrali 20 milyar dolara mal olacak

 

Polonya, konutlara kömür dağıtımını hızlandırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)