BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya: Belarus göçmen krizinde taktik değiştirdi----

Polonya: Belarus göçmen krizinde taktik değiştirdi

Polonya: Belarus göçmen krizinde taktik değiştirdi
20 Kasım 2021 - 18:41 www.finansgundem.com

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak iki ülke arasında göçmen krizi yaratan Belarus’un taktik değiştirdiğini açıklayarak, göçmenlerin daha küçük gruplar halinde sınırı geçmeye başladığını söyledi.

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, göçmen krizi yaşadıkları komşu ülke Belarus’un taktik değiştirdiğini belirterek, bu ülkenin daha küçük gruplar halindeki düzensiz göçmenleri ortak sınırda birden çok noktaya yönlendirdiğini söyledi.

Polonya sınır muhafızları cumartesi günü 10’ar kişilik bazı grupların ortak sınırı geçme girişiminde bulunduğunu aktardı. Sınır muhafızları ayrıca ellerinde taş ve göz yaşartıcı gaz taşıyan ve sayıları 200 civarında olan bir düzeniz göçmen grubunun da yine sınırı geçme girişiminde bulunduğunu duyurdu. Bu haberler üzerine RMF radyo kanalına konuşan Polonya Savunma Bakanı, “Bu sorunun aylarca süreceği gerçeğine karşı hazırlıklarımız sürmeli. Şu anda küçük gruplar halinde düzensiz göçmenler birçok yerden sınırı geçme girişiminde bulunuyor.” dedi.

Euronews'in haberine göre Polonyalı bakan, bu sınır ihlallerini Belarus yönetiminin yönlendirildiğine dair hiçbir şüphe olmadığını ifade etti.

Batı ülkeleri, Belarus’u, çoğunluğu Ortadoğu’dan gelen düzensiz göçmenleri, AB sınırlarından içeri sokmak için teşvikte bulunduğu gerekçesiyle suçluyor.

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, cuma günü basına yaptığı açıklamada, Polonya sınırına giden göçmenlere kendisine bağlı güçlerin yardım etmiş olmasının 'büyük olasılık' olduğunu söylerken, göçmenlerin davetle getirildiği iddialarını ise kabul etmemişti.

Rusya yanlısı ayrılıkçılardan ateşkes ihlali: Bir Ukrayna askeri öldü

 

Rusya: Putin kararı saçma

 

ABD, Husilerin kilit ismini yaptırım listesine ekledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)