BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPolonya Başbakanı'ndan "resesyon" açıklaması----

Polonya Başbakanı'ndan "resesyon" açıklaması

Polonya Başbakanı'ndan resesyon açıklaması
18 Ocak 2023 - 13:54 www.finansgundem.com

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, ülkesinin bu yıl küçük bir ekonomik büyüme yakalayacağını ve böylece "muhtemelen" resesyondan kaçınacağını belirtti.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) devlet televizyonu TVP'ye yaptığı açıklamada, resesyondan kaçınmanın kamu yatırımlarıyla mümkün olacağını ifade etti.

Kamu yatırımları dahil olmak üzere mümkün olduğu kadar çok yatırım yapılması gerektiğini belirten Morawiecki, Polonya'da enflasyonunun mart veya nisandan itibaren düşüş eğilimine girebileceğini bildirdi.

Morawiecki, Polonya'nın bu yıl küçük bir ekonomik büyüme yakalayacağına işaret ederek, "Böylece muhtemelen resesyondan kaçınacağız." dedi.

Forumda kendisine Polonya'nın savunma harcamalarına ilişkin sorular geldiğini aktaran Morawiecki, "Bu yıl cari açığı artırmadan nasıl Gayrisafi Yurt içi Hasıla'nın (GSYH) yüzde 4'ü oranında savunma harcaması yaptığımız soruldu. Muhataplarımdan birçoğu, bunun yurt dışında ne kadar iyi algılandığını ve takdir edildiğini ancak burada fark etmemi sağladı." diye konuştu.

Polonya'da enflasyon, Ekim 2022'de ulaştığı rekor seviye olan yüzde 17,9'dan Kasım 2022'de yüzde 17,5'e ve Aralık 2022'de yüzde 16,6'ya gerilemişti.

Almanya'dan Polonya'ya 'tank' uyarısı

 

Zelenski: Polonya'nın tank desteği diğer ülkelere örnek olmalı

 

Polonya, Almanya'ya tazminat talebini yineledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)