BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya, Alman Patriotlarını teslim almaya hazır----

Polonya, Alman Patriotlarını teslim almaya hazır

Polonya, Alman Patriotlarını teslim almaya hazır
29 Kasım 2022 - 12:20 www.finansgundem.com

Polonya Başbakanı Morawiecki, Almanya'nın Patriot füze savunma sistemlerini Ukrayna'ya teslim etmemesi halinde ülkesinin bunu kabul edebileceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde, Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, Almanya’dan Polonya’ya önerilen Patriot füze savunma sistemlerinin Ukrayna’ya gönderilmesini istedi.

Blaszczak Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Rusya’nın müteakip füze saldırılarından sonra, Almanya’dan Polonya’ya önerilen Patriot bataryalarını Ukrayna’ya nakletmesini ve batı sınırına konuşlandırmasını istedim. Bu, Ukrayna’yı daha fazla kayıp ve elektrik kesintisinden koruyacak ve doğu sınırımızdaki güvenliği artıracak” ifadelerini kullanmıştı.

Polonya medyasındaki haberlerde, Patriotların Ukrayna'ya teslim edilmesi fikrini iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisinin lideri Jaroslaw Kaczynski'nin savunduğu belirtildi.

Haberlerde, Patriotlar konusunda Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'nın fikrinin alınmadığı öne sürüldü.

Öte yandan Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya gönderilmemeleri halinde Patriotları kabul etmeyi düşündüklerini belirterek, "Böyle bir olasılığı değerlendiriyoruz ancak Ukrayna'nın her gün bombalandığına dikkat çekiyoruz." dedi.

Polonya'dan Almanya'nın 'Patriot' teklifine cevap

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)