BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonezköy için zaman doluyor----

Polonezköy için zaman doluyor

Polonezköy için zaman doluyor
09 Ocak 2014 - 08:01 www.finansgundem.com

İstanbul’un en gözde tabiat parklarından Polonezköy’ü imara açan düzenlemeye itiraz süresi 24 Ocak’ta doluyor

İstanbul’da kalan son yeşil alanlardan biri olan Polonezköy’ü betonlaştıracak imar kararına itiraz hakkı 24 Ocak’ta doluyor. 1994 yılında Tabiat Parkı statüsü verilerek koruma altına alınan tarihî yerleşim yeri Polonezköy’ü imara açan karara yapacakları itirazla ilgili Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman açıklama yaptı. Önceki gün kurul toplantısı yaptıklarını bildiren Kahraman, “Ortak karar, planlara itiraz edilmesi yönünde. Bu hafta içinde planlar üzerine daha detaylı çalışarak itirazımızı sunacağız” dedi.

Taraf'ta yer alan habere göre, 26 Aralık’ta askıya çıkan plan kapsamında, 1/1000 ölçekli ‘koruma amaçlı’ uygulama planına göre, Polonezköy Tabiat Parkı sınırı içinde kalan köy alanına, “seyrek yoğunluklu konut, düşük yoğunluklu konut ve turizm konaklama alanı” özellikleri getirilmişti. Buna göre, imar kararına 24 Ocak’a kadar itiraz edilmediği takdirde, Polonezköy’de düşük yoğunluklu konut ve turizm alanları yapılabilecek. Yeni düzenleme ile emsal 0.15 olarak belirlendi. Binaların yüksekliği 6.5 metreye kadar çıkabilecek. Planlama alanı kapsamında ve yapılaşma şartlarını aşmamak koşuluyla günübirlik turizm tesis alanları, lokanta gibi tesisler de açılabilecek. İmar planı kararı, çevrecilerin ve Polonezköylülerin tepkisini toplamıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)