BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolislere fazla mesai müjdesi----

Polislere fazla mesai müjdesi

Polislere fazla mesai müjdesi
05 Aralık 2013 - 07:15 www.finansgundem.com

Polislerin fazla mesai ücreti almasının önünü açacak kapsamlı taslak çalışma Başbakan Tayyip Erdoğan'a sunuldu

 Polislerin fazla mesai ücreti alması ve emeklilik ek gösterge rakamlarının iyileştirilmesinin önünü açacak kapsamlı taslak çalışma Başbakan Tayyip Erdoğan’a sunuldu.

Taslağın, 10 Nisan Polis Bayramı’na kadar hayata geçirilmesi hedefleniyor. Konu 280 bin çalışanı ilgilendiriyor.

‘Güvenlik tazminatı’ geliyor

Diğer hizmet sınıflarındaki memurlar fazladan çalıştıkları saatler için ek mesai ücreti alıyor. Emniyet hizmeti sınıfında çalışan polisler ise ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar çalıştıkları fazladan saatlere ilişkin ekstra mesai ücreti alamıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün talepleri doğrultusunda hazırlanan çalışmada, emniyet hizmeti sınıfında çalışan polislerin bu alanda uğradıkları haksızlığın giderilmesi isteniyor. Polis memurlarının çalıştıkları fazladan saatler için ekstra mesai ücreti almaları isteniyor.
Çalışmada, fazla çalışma saati başına ücret ödenebilmesinin önünü açmak üzere, ilgili kanunda ifade edilen “fazla çalışma ücreti” ibaresinin “güvenlik tazminatı” şeklinde değiştirilerek bu ekstra mesainin verilebileceği belirtildi.

Ek göstergeler ne olacak?

Taslak çalışmada ayrıca, emeklilikte alınan ikramiye ve maaşları belirleyen ek göstergede de iyileştirilme yapılması hedefleniyor. Buna göre, polislerin ortalama ek gösterge derecelerinin de yükseltilmesi isteniyor. Bu alanda da diğer hizmet sınıflarında görev yapan memurlarla yapılan karşılaştırmalarda daha az olan polislerin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması planlanıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)