BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolis şiddeti ABD'nin en ciddi problemi----

Polis şiddeti ABD'nin en ciddi problemi

Polis şiddeti ABD'nin en ciddi problemi
22 Mayıs 2021 - 01:23 www.finansgundem.com

ABD’de yapılan ankette, ülkedeki her 10 kişiden 6’sının toplumdaki polis şiddetini en ciddi problemi olarak gördüğü ortaya çıktı

ABD'de Associated Press-NORC Halkla İlişkiler Araştırma Merkezi tarafından yapılan ankete katılan her kesimden yetişkinlerin yüzde 56’sı, ülkede ırkçılık ve polis şiddetinin en önemli problemlerin başında geldiği görüşünü belirtti.

Ankete katılanların yarısı şiddet olaylarına karışan polislere adalet sisteminin çok yumuşak davrandığını kaydederken, özellikle siyahi katılımcılarda anketteki konulara olumsuz yaklaşım oranının çok daha yüksek çıktığı gözlendi.

Siyahi katılımcıların yüzde 77’si ülkede polis şiddetini çok önemli bir problem olarak gördüğünü belirtti, bu oran beyazlarda yüzde 36'da kaldı.

Yine siyahi Amerikalıların yüzde 90’ı polisin kendilerine karşı şiddet ölümcül güç kullanacağına inandıklarını kaydederken, beyaz katılımcıların yüzde 46’sı bu endişeyi paylaştıklarını ifade etti.

Öte yandan, Minnesota’da siyahi George Floyd’u öldüren eski polis Derek Chauvin’in suçlu bulunmasının da siyahilerin adalet sistemine olan bakışını değiştirmediğine dikkat çekildi.

Ankete katılanların genelinin yüzde 68’i ülkedeki ceza sisteminde ciddi bir reform yapılmasını savunurken, yüzde 27’si sadece bazı değişikliklerin gerekli olduğu, yüzde 5’i ise buna ihtiyaç olmadığı görüşünü paylaştı.

ABD genelinde 1,842 yetişkinin katıldığı anket 29 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi.

ABD'de yine polis cinayeti

 

ABD polisinin öldürdüğü siyahinin vücudundan 5 kurşun çıktı

 

ABD polisi siyahi genci öldürdü, protestolar başladı

 

ABD polisi, bir göstericiyi boğazına diziyle basarak gözaltına aldı

 

ABD polisinden yine şiddet! Bu defa...

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)