BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolis FETÖ'cülere göz açtırmıyor----

Polis FETÖ'cülere göz açtırmıyor

Polis FETÖ'cülere göz açtırmıyor
22 Temmuz 2017 - 07:50 www.finansgundem.com

İstanbul polisi, Ümraniye ve Üsküdar’daki FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik operasyon düzenledi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) İstanbul Üsküdar ve Ümraniye’deki mahalle yapılanmalarına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonlarda aralarında kamu görevlilerin de bulunduğu 118 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında mahalle sorumlusu örgüt “abi” ve “abla”larının bulunduğu ve bir kısmının ByLock kullanıcısı olduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca FETÖ/PDY’ye yönelik sürdürülen soruşturmalar kapsamında, örgütün İstanbul yapılanması içerisinde Üsküdar ve Ümraniye mahalle sorumluları ve üyeleri olarak faaliyet gösterdiği belirlenen 168 şüpheli hakkında önceki gün gözaltı kararı çıkarıldı.

Mahalle sorumlusu

Bir kısmı örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen şüphelilerin yakalanması için harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ekipleri yaptıkları baskınlarla haklarında gözaltı kararı verilen 118 şüpheliyi gözaltına aldı.

Birçoğu Üsküdar ve Ümraniye’deki aynı mahallelerde, üçerli gruplar halinde gözaltına alınan şüpheliler arasında örgüt “abi” ve
“abla”ları ile mahalle sorumlularının da bulunduğu öğrenilirken, basılan adreslerin bazılarının “ışık evi” olarak adlandırılan örgüt evleri olduğu öğrenildi.

“Örgüt üyesi olma, örgütsel faaliyetlerde bulunma, örgüt adına himmet toplayıp örgüte finansal desteklerde bulunma” gibi çeşitli suçlamalarla gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Bir kısmının FETÖ/PDY’nin gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu öğrenilen 118 şüpheli arasında esnaf, işçi, işveren gibi sivil meslek sahipleriyle, öğretmen, doktor, öğretim görevlisi ve okutman gibi kamu görevlilerinin de bulunduğu öğrenildi.

Düzenlenen operasyonlar sırasında adreslerinde bulunamayan 50 şüphelinin yakalanması için polisin çalışmaları sürüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)