BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPlajda virüs cezası: 5500TL----

Plajda virüs cezası: 5500TL

Plajda virüs cezası: 5500TL
04 Haziran 2020 - 16:39 www.finansgundem.com

Dünyanın gözde turizm merkezlerinden Dubai’de plajlar 30 Mayıs’ta açılmıştı. Polis, ilk üç günde sahilde maske takmayan ve 2 metrelik sosyal mesafe kuralına uymayan 100'den fazla kişiye 817 dolar para cezası verdi.

Dubai, korona virüsü salgınının önüne geçmek için koyulan kuralları sıkı bir şekilde uygulamaya kararlı. CNBC'de yer alan habere göre, turizmin gözde şehirlerinden olan Dubai'de polis, plajlarda kurallara aykırı davrananlara ceza yağdırdı.

DRONELARLA KONTROL EDİLİYOR
Plajda bile maske takılması isteniyor. Polis departmanından yapılan açıklamada sahilde maskesiz güneşlenen ve 2 metrelik sosyal mesafe kuralına uymayan 100’den fazla kişiye 3 bin dirhem, yani 817 dolar(yaklaşık 5500 TL) para cezası kesildi.

Dubai Polisi Plaj Güvenliği Departmanı'ndan Teğmen Ahmad Al Marzouqi yaptığı açıklamada, “İnsanlar, plajların yeniden açılması sonrası kurallara uymadı. İlk üç günde 100’den fazla para cezası kesmek zorunda kaldık. Biz bunu yapınca, herkes kuralları yerine getirmeye başladı” diye konuştu. Polis plajlarda devriye atmanın yanı sıra uçurulan dronelarla da kontrolleri sürdürüyor.

‘İNSANLAR VİRÜSÜ UNUTMUŞ GİBİ'
Dubai, korona virüsü salgını sırasında en katı karantina tedbirlerinin uygulandığı yerlerden biri oldu. İnsanlar üç haftalık süreçte polisten izin almadan evlerinden çıkamadı. Şehrin ünlü plajları 30 Mayıs'a kadar kapalı kaldı.

Restoranlar, spor salonları, sinemalar, alışveriş merkezleri ve eğlence mekanları da yeniden açıldı ancak belli kapasitede müşteriye izin var.

Halk, yasağın kalkmasının ardından plajlara akın etti. Sahiller korona virüsü uyarılarıyla dolu olsa da ciddi kalabalıklar oluştu. Bir taksi şoförü, “Sanki korona virüsü salgını yokmuş gibi. İnsanlar neler yaşandığını unutmuş” yorumunda bulundu.

Dubai'nin bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri'nde 36 bin 300 korona virüsü vakası tespit edildi, 270 kişi hayatını kaybetti, 19 bin kişi ise iyileşti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)