BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPlaj hizmeti ücretlerine itiraz hakkı var----

Plaj hizmeti ücretlerine itiraz hakkı var

Plaj hizmeti ücretlerine itiraz hakkı var
26 Temmuz 2021 - 21:57 www.finansgundem.com

Ege ve Akdeniz'de bazı işletmelerin plajlardaki şezlong ve şemsiyeler için talep ettiği yüksek ücretlere tatilciler tepki gösterdi. Uzmanlar, sadece denizden yararlanmak isteyenlerden plajlara girişte ücret alınmasının yasalara aykırı olduğu söyledi

Sahiller tatilcilerle doldu taştı. Ancak bazı kıyılarda şezlong, şemsiye hizmeti adı altında talep edilen yüksek ücretler tepki çekti.

Tüketici hakları uzmanları, sadece denizden yararlanmak isteyen kişilerden plajlara girişte ücret alınmasının yasalara aykırı olduğunu hatırlattı.

"Plaja girişte ücret ödenmez"

Tüketiciler Birliği İzmir Şube Başkanı Avukat Oğuzhan Bizkevelci, "Kıyı kanunu madde 5/6 çok açık bir şekilde der ki, her Türk vatandaşı hiçbir ücret ödemeden kıyılardan eşit bir şekilde yararlanabilir. Hiçbir şekilde oraya bir çit çekilerek, tel örgü çekilerek bir geçiş ücreti alınması mümkün değil" dedi.

Belediyelere işgaliye adı altında belli bir kira bedeli ödeyen işletmeler, sahillerde sadece talep edenlere hizmet sunabiliyor.

İşletmeciler herhangi bir hizmet satın almak istemeyen kişiler için sahillerde alan bırakmak zorunda. Yani şezlongların şemsiyenin veya diğer herhangi bir yapının denizle arasında en az 50 metre mesafe bulunmalı.

"Plaj ücretlerine itiraz hakkı var"

Tüketicilerin hizmet adı altındaki plaj ücretlerine itiraz hakkı olduğunu söyleyen Avukat Oğuzhan Bizkevelci, "İkametinin en yakın tüketici hakem heyetine başvurarak başvuruda bulunabilir. Belli bir ücretin üstünde tüketici mahkemesine tabidir. Buradan da sonuç alamadığını düşündüler, Kültür ve Turizm Bakanlığına CİMER üzerinden de şikayet edip bu ücreti fotoğraflandırıp bu ödedikleri ücreti geri talep edebilir" açıklamasını yaptı. 

İstisna olarak Milli Park, ören yeri gibi kültür ve doğa vasfına sahip alanlardaki sahillere girişte ücret talep edilebiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan Demir27 Temmuz 2021 00:58

    En iyi kıyı şeritleri kodamanların elinde. Vatandaş bunlara ait yerlerde denize girmektense taşlara basa basa dış kısımlardan denize giriyor. Sahili 50 metre kala bile kiralayan zihniyet iyi bir zihniyet değildir.

  • CANT26 Temmuz 2021 23:53

    Turizm adi altında korkunç bir fahis fiyat rantı var aleni suç işlenmektedir tek örnekle bir mesrubatın fiyatı başlıca iken on liraya satılması turizm değil ahlaksızlıktır fırsatcılıktır