BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPKK'yı bitirecek operasyon için düğmeye basıldı!----

PKK'yı bitirecek operasyon için düğmeye basıldı!

PKK'yı bitirecek operasyon için düğmeye basıldı!
15 Aralık 2015 - 09:47 www.finansgundem.com

PKK terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor

PKK'yı bu hamle bitirecek. Cizre, Silopi, Nusaybin, Yüksekova, Silvan, Dargeçit gibi kritik ilçelerde büyük bir operasyon için düğmeye basıldı.

Milliyet gazetesi yazarı Serpil Çevikcan, Cizre, Silopi, Nusaybin, Yüksekova, Silvan, Dargeçit gibi kritik yerlerde büyük bir operasyonun başlayacağını yazdı. İşte o yazı:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Mehdi Eker, önceki akşam İstanbul'da bir hemşehri düğününde.. Düğünün ritüelleri gerçekleştirilirken Ak Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, cep telefonuna gelen bir mesajı okur okumaz Eker'in yanına geliyor.

MESAJIN ÖZETİ: BİZİ KURTARIN

Mesajı gönderen Cizre'nin Dicle Mahallesi'nde yoğunlukla devlet memurlarının oturması nedeniyle fiilen lojmana dönüşmüş bir apartmandan beş genç öğretmen. Öğretmenlerden dördü kadın. Gelen mesajın özeti şu: "Çatışma var, saldırıya uğradık. Evimizden dışarıya çıkamıyoruz, bizi kurtarın."

DOĞAL YAŞAMI SÜRDÜRMEK İMKANSIZ

Eker, PKK'nın açtığı hendekler, ilçedeki terör örgütü mensuplarının eylemleri, sokağa çıkma yasakları ve operasyonlar nedeniyle yaşamın doğal akışını sürdürmenin imkânsız bir hal aldığı Cizre'de görevli öğretmenleri içinde bulundukları durumdan kurtarmak için hemen devreye giriyor. Şırnak Valisi Ali İhsan Su'yu arayan Eker, öğretmenlerin halini bildiriyor. Uzun yıllardır Diyarbakır'da politika yapan, bölgeyi, Kürt sorunu ve terörle mücadelenin her safhasını çok iyi bilen Eker'in müdahalesinin ardından sabah saatlerine kadar süren; il ve ilçe milli eğitim müdürlerinden kaymakama, polise kadar pek çok yetkilinin devrede olduğu bir trafik yaşanıyor. Öğretmenler, görev yapmak için bulundukları Cizre'de sıkışıp kaldıkları apartman dairesinden çıkarıldıklarında saatler dün sabah 06.30'u gösteriyor.

OKULLAR 3 GÜN TATİL

Cizre'de önceki gün öğretmenlerin büyük bölümü ilçeden ayrıldı. Okullar 3 gün süreyle tatil. Gerekçe hizmet içi eğitim. İlçede dün 23.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağı yeniden başladı. Bütün bunlar Silopi için de geçerli. Aynı zamanda Dargeçit ve Nusaybin'de sokağa çıkma yasakları söz konusu. Diyarbakır Sur'da uzun zamandır süren yasaklar ve çatışmalar malum. Manzara böyle.

DAVUTOĞLU: BİZİ SİNDİREBİLECEKLERİNİ SANIYORLAR

Bu manzara, önümüzdeki günlerin hatta saatlerin bölgede çok sıcak gelişmelere gebe olduğunun kanıtı. Bunun işaretlerini Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün A Haber'de yaptığı açıklamalarda da görüyoruz. Başbakan, neden sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini şu ifadelerle anlatıyor: "Son 30 yılın en kritik ve en başarılı operasyonlarını yürütüyoruz. Terör örgütü bilinçli bir şekilde Suriye ve Kobani'deki yaşanmışlıklardan gelen kibirle terörün alanını şehirlere ve kritik ilçelere doğru yaydı. Kantonun olmayacağını biliyorlar, bizi yıldırabilirler sanıyorlar. Cizre, Silopi, Nusaybin, Yüksekova'da yoğunlaşan barikat ve hendekler üzerinden halkı dizayn etmek istiyorlar. Halk dönüp devleti suçlayacak sanıyorlar. Ben de sokağa çıkma yasağından memnun değilim. Ama karar almadan yapılacak her operasyon sivil kayıplara yol açabilir. Hendeğin öte tarafında hastane, okul, sosyal tesisler var.

"GEREKİRSE EV EV TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENECEK"

Şehirlerde varlık göstermeye çalışıyorlar. Mahalle mahalle, ev ev temizleniyorlar. Bu şehirler gerekirse ev ev bu teröristlerden temizlenecek. Son Dağlıca saldırısının ardından bu dağlar terörden temizlenecek demiştim, şimdi gururla söylüyorum, o dağlarda tek bir terörist kalmadı. Cizre'de, Silopi'de tek bir mahalle kalmamış olsun, tek bir ev olmamış olsun, yığınak yapılmış olsun; bu temizlenecek. Barikatlar açılınca çocuklar okula gidecek."

ASKER DESTEKLİ BÜYÜK SÜPÜRME OPERASYONU

Başbakan'ın işaret ettiği operasyon için kapsamlı hazırlık tamamlandı. Söz konusu ilçelerin çıkışları tutulmuş, önemli ölçüde yığınak yapılmış durumda. Operasyonlarda sayıları artırılmış Jandarma Özel Harekât ve Polis Özel Harekât personeli de görev yapacak, ancak kritik ilçelerdeki eşzamanlı operasyonların yoğun bir asker desteğiyle gerçekleştirileceğini vurgulamam gerekiyor. Aslında askerin eskiye nazaran daha çok devrede olduğu bir faza geçiliyor demek daha doğru.

ERDOĞAN İLE AKAR BİR ARAYA GELDİ

Bu noktada dün Cumhurbaşkanlığı'nda gerçekleştirilen TÜBA ( Türkiye Bilimler Akademisi) Ödül Töreni vesilesiyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın tören sonrasında bir görüşme yaptığı bilgisini de ekleyeyim.

Büyük bir süpürme operasyonundan söz ediyoruz. Operasyonlarla eylemlerini kent merkezlerine çeken ve kurtarılmış bölge stratejisi izleyen örgütün buralardan tamamen temizlenmesi ve en kısa sürede yaşamın bütün unsurlarıyla normal seyrine dönmesi hedefleniyor. Öncelikle; Cizre, Silopi, Nusaybin, Yüksekova, Silvan, Dargeçit gibi kritik yerler başta olmak üzere. Çatışmaların ortasında kalan, evinden, mahallesinden göç eden halk bu sürecin asıl mağduru. Dileriz, kamu düzeni bir an önce sağlanır ve yaşam sivil halkın zarar görmediği bir süreçten sonra süratle normale döner.
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • expert15 Aralık 2015 10:29

    hala anlamadınız gitti,PKK bitmez çünkü PKK halktır

  • PKK BÖYLE BİTMEZ 15 Aralık 2015 10:16

    TERÖRİST PKK YI BÖYLE BİTİREMEZSİNİZ.HANİ TERÖRİST PKK NIN TESPİT EDİLEN 52 ADET ÜST YÖNETİCİ VE SORUMLULARINI TAMAMEN YOK EDEBİLİRSENİZ O ZAMAN PKK YI ÇOK KISA SÜREDE BİTİREBİLİRSİNİZ.ALMANLAR BADER MANHOF ÖRGÜTÜNÜN BAŞINDAKİLERİ YOK EDEREK ÖRGÜTÜ TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE ATMIŞLARDI ANCAK BU ŞEKİLDE PKK BİTER YOKSA ALTTAKİLERİ TEMİZLEMEKLE BU İŞ OLMAZ.