BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPKK'ya çok ağır darbe! 40 günde temizlendi----

PKK'ya çok ağır darbe! 40 günde temizlendi

PKK'ya çok ağır darbe! 40 günde temizlendi
07 Kasım 2015 - 08:10 www.finansgundem.com

TSK, PKK’nın ‘kurtarılmış bölge’ ilan etmeyi düşündüğü Buzul Dağı, İkiyaka Dağları ve Doski Vadisi’ni, teröristlere mezar yaptı

PKK, çözüm süreci boyunca, Hakkari’nin Yüksekova bölgesinde yüksekliği 2.500-3.500 metre arasında değişen Buzul Dağı, İkiyaka Dağları ve Doski vadisi bölgesine yerleşmişti. Yaklaşık iki yıldır sürdürülen yoğun hazırlıkla, bölgede dağları jeneratör ve hiltilerle delerek doçka uçaksavarlarını yerleştiren örgüt mensupları, birçok bölgede de sığınak ve mevziler yaptı. PKK’nın amacı burayı ‘kurtarılmış bölge’ yaparak, hakimiyetini ilan etmekti.

Özel birlikler katıldı

Ancak bölge, 27 Eylül 2015 tarihinde başlayan ve genel anlamda 5 Kasım 2015 tarihinde sonuçlanan Şehit Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan’ın adı verilen operasyonla, adeta PKK’ya mezar yapıldı. Operasyonlarda dağlar ve vadiler didik didik arandı, teröristlerin ‘çıkılamaz’ dedikleri bölgelere adım atıldı, teröristlerin kullandıkları mevziler, sığınaklar ve mağaralar birer birer kullanılamaz hale getirildi. Operasyonlarda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en güzide birliklerinden oluşan iki komando tugayı ve özel kuvvetlere ait birlikleri görev aldı.
 
Tam 40 gün sürdü

Sıcaklığın gece -15 dereceye düştüğü, donma olaylarının yaşandığı, 3 bin 500 metreye varan sarp vadi ve kayalıklardan oluşan bölgede operasyonlar azim ve kararlılıkla 40 gün sürdürüldü. Helikopterler kullanılarak birliklerin 2-3 günlük sürelerle ikmali ve yeri gelince de yerinde değiştirilmesi yapıldı. Hava Kuvvetlerinin de müşterek katıldığı harekatta, 119 PKK’lı terörist ölü ele geçirildi. Yürütülen hava ve kara operasyonlarında etkisiz hale getirilen daha çok sayıda teröriste de bölgenin çok sarp olması ve hava şartlarının çok çetin geçmesi nedeniyle ulaşılamadı.

Uçaksavarlar, ağır silahlar...

Teröristlerin yollarda tuzakladıkları çok sayıda el yapımı patlayıcı ve bunların yapımında kullanılan çok miktarda malzeme, değişik türde patlayıcılar ile PKK’lıların helikopterlere ateş ettikleri 5 doçka uçaksavar silahı ve toplamda 39 ağır silah ve bu silahlara ait on binlerce mühimmat ele geçirildi. Yer yer ağır çatışmaların yaşandığı operasyonlarda, canlarını hiçe sayarak çatışmaya giren 6 kahraman Mehmetçik şehit oldu.  
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)