BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPKK'nın 3'lü planı!----

PKK'nın 3'lü planı!

PKK'nın 3'lü planı!
14 Eylül 2015 - 08:50 www.finansgundem.com

Eylemlerini il ve ilçe merkezlerine kaydıran terör örgütü PKK'nın seçim sonrası 3'lü plan için düğmeye bastığı belirtiliyor

erör örgütünün son dönemde Varto, Silvan, Yüksekova ve Cizre'de uygulamaya çalıştığı 'kurtarılmış bölgeler' süreci, seçim sonrasında geliştirilen '3'lü plan'a dayanıyor.

Varto, Silvan, Yüksekova ve en son Cizre kırsal kadrolarıyla bağlantılı YDG-H gruplarının, halk ayaklanmasını hazırlayıp uygulamaya koymak istediği ilçeler oldu.

Milliyet'in manşetinde Tolga Şardan imzalı haberde PKK'nın 3'lü planı ve örgütün yolladığı talimatın ayrıntıları yer aldı.

SOVYET TARZI AYAKLANMA MODELİNDEN VAZGEÇİLDİ

Başarıya ulaşmak için planlanan Sovyet tarzı halk ayaklanması modelinin örgüt ve kitle yapısına uygun olmadığını değerlendiren PKK yönetiminin “sonucunun çok ağır olabileceği” gerekçesiyle söz konusu plandan vazgeçtiği belirtilen haberde "Bunun yerine, örgüte daha kolay adapte edilebilecek ve örgüt kadrolarından kabul görecek “kırsalda ve şehirde birbiriyle bağlantılı, organize, dengeli çatışma modeli”nin uygulanmasıyla başarıya ulaşılabileceği anlayışı kabul gördü." ifadelerine yer veriliyor.

3'LÜ PLAN

Haberde ayrıca örgütün halen uyguladığı “kıra dayalı şehir savaşçılığı” başlıklı talimatnamede 3 kuvvet şöyle açıklanıyor:

1. Kır savaşçıları: Zayıflatılması, azaltılması değil, aksine güçlendirilmesi ve büyütülmesi gerekir.
2. Şehir savaşçıları: Savaşı yürütecek yeni bir savaşçı türüdür. Şehrin koşullarına göre insan seçilmeli, ona göre eğitilmeli, örgütlenmeli ve savaşılmalıdır.
3. Serhildanlar: Gençlik ve kadın örgütlülüğüne dayalı, legal imkanları kullanan, fakat onunla kendini tam bağlamayan, meşruiyeti kendisine esas alan, meşru savunma kapsamında hareket eden bir serhildan hareketi üçüncü bir kuvvet olarak devam etmelidir.

ALAN HAKİMİYETİ

Aynı talimatnamede, şu değerlendirmeler dikkat çekiyor:
“- Ordunun üzerimize gelmediği, operasyon yapmadığı durumlarda adım adım araziye üslenilmeli ve “Alan Hakimiyeti” genişletilmelidir.
- Esas savaş alanı şehirlerdir. Zira düşman hedefleri ve kurumları şehirlerdedir. Savaş, bu anlamıyla esas olarak şehirlerde olmalıdır.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)