BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"PKK, PYD, DAEŞ... Üçü de terör örgütü"----

"PKK, PYD, DAEŞ... Üçü de terör örgütü"

PKK, PYD, DAEŞ... Üçü de terör örgütü
16 Kasım 2015 - 02:24 www.finansgundem.com

Çalışma yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Terör örgütlerinin birbirleriyle mücadele etmeleri terör örgütü oldukları gerçeğini değiştirmez" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen G20 Zirvesi'nde liderler akşam yemeğinde bir araya geldi. Regnum Otel'de basına kapalı gerçekleşen "Küresel Sınamalar: Terörizm ve Mülteci Krizi" başlıklı çalışma yemeği, yaklaşık 3 saat sürdü.

Çalışma yemeğinde terörizm ve mülteci krizi ele alındı.

Edinilen bilgiye göre, konuşmalarda, Paris'teki saldırıların terörizmin küresel bir mesele olduğunu açıkça ortaya koyduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da çalışma yemeği sırasında yaptığı konuşmada, 1970'li yıllardan itibaren terör saldırılarına maruz kalan Türkiye'nin, terörün her türüne karşı olduğunu ve terörle mücadele konusunda kararlılığını vurguladı.

Türkiye'nin kriz bölgelerinden Suriye ile 911 kilometre, Irak ile 384 kilometre uzunluğunda bir sınırı paylaştığına dikkati çeken Erdoğan, müttefik ülkeler arasındaki işbirliği, bilgi ve istihbarat paylaşımının daha da güçlendirilmesi gerektiğine değindi. Erdoğan'ın PKK, PYD ve DAEŞ gibi örgütlerin her birinin terör örgütü olduğunu hatırlatarak, bunların birbirleriyle mücadele etmelerinin terör örgütü oldukları gerçeğini değiştiremeyeceğini belirttiği öğrenildi. 

Devlet ve hükümet başkanlarının konuya ilişkin yaptıkları konuşmalarda, İslam ile terörün birbiriyle ilintilendirilmemesi gerektiğine değindikleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu hususta İslam ülkelerindeki siyasi liderlere büyük görev düştüğünü söylediği bilgisi edinildi. Mülteci kriziyle ilgili olarak ise uluslararası toplumun, sonuçlarla uğraşırken sebepleri göz ardı etmemesi gerektiğine işaret edildi.

Sorumluluk ve yük paylaşımı ilkesi çerçevesinde, sorunların asıl sebeplerini ortadan kaldıracak çözümler üretmenin önemli olduğu belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, Suriye ve Irak’tan gelen insanların dramlarıyla yaklaşık 5 yıldır yüz yüze olduğuna işaret ederek halen 2,5 milyon civarında Suriyeli ve Iraklıyı misafir ettiğini de anlattı. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)