BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPKK operasyonu için yeni açıklama!----

PKK operasyonu için yeni açıklama!

PKK operasyonu için yeni açıklama!
30 Eylül 2015 - 14:40 www.finansgundem.com

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, terör örgütü PKK'ya karşı yapılan operasyonlar hakkında bilgi verdi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Tokat'ta Gaziosmanpaşa Üniversitesi akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, son dönemde yaşanan terör olaylarına değindi.

Işık, özellikle savunma ve uzay sanayileri için yaptıkları yatırımın son 75 günlük süreçte önemli sonuçlarını aldıklarını belirterek, "35 yıllık terörle mücadelede, özellikle PKK terörüyle mücadele tarihinde son 75 gün kadar sonuç aldığımız hiçbir dönem olmadı" dedi.

Terörle mücadele konusunda yoğun bir süreçten geçildiğini anlatan Işık, "Şehitlerimiz var. Allah tüm şehitlere rahmet eylesin. Onları rahmetle anıyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum" ifadesini kullandı.

''GÖKTÜRK-2 UYDUMUZ 2,5 GÜNDE BİR KANDİL'İN ÜZERİNDEN GEÇİYOR"

Son 13 yıldır savunma sanayisine yapılan yatırımlara işaret eden Işık, şöyle konuştu:

"Özellikle savunma sanayisine, uzay sanayisine, bu araştırmalara yaptığımız yatırımın şu son 75 günlük süreçte son derece önemli sonuçlarını aldık. 35 yıllık terörle mücadelede, özellikle PKK terörüyle mücadele tarihinde son 75 gün kadar sonuç aldığımız hiçbir dönem olmadı. Elbette şehitlerimiz oluyor. Haince, el yapımı patlayıcılarla şehit ediyorlar askerlerimizi. Karşı karşıya gelmekten çok ciddi korkuyorlar. Artık Türkiye, terörle mücadelede yerli teknolojilerini kullanmaya başladı. Göktürk-2 uydumuz 2,5 günde bir Kandil'in üzerinden geçiyor. 2,5 gün içerisinde oradaki fiziki farklılaşmayı anında program belirliyor, istihbarat da onun ne olduğunu tespit ediyor. O bir mühimmat deposu mu eğitim alanı mı yoksa cephanelik mi? Ona göre oradaki hedefler nokta atışıyla vuruluyor. Eğer bu uyduyu Türkiye kendi geliştirmeseydi, başka ülkeden almış olsaydı çok büyük ihtimalle Kandil'in üzerine geldiği zaman kararacaktı. Şimdi Allah'a şükürler olsun, 2,5 günde bir her geçişte orada ne oluyor, ne bitiyor görüyoruz."

"Şu anda çalışmalarını başlattık, metro altı çözünürlükte bir uydu. Şu anda onun çalışmalarını yürütüyoruz" diyen Işık, artık insansız hava araçlarında dışa bağımlı olmadıklarına dikkati çekti.

Bölgede tüm hareketliliğin yerli insansız hava araçlarıyla tespit edildiğini vurgulayan Işık, yerli akıllı mühimmatlar, güdümlü mermilerle de nokta atışı yapılarak terörist hedeflerin imha edildiğini söyledi.

"NÜFUZ EDİCİ BOMBALARIMIZI KULLANMAYA BAŞLADIK"

Şu ana kadar bin 300'ün üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini, 700-800 civarında yaralı bulunduğunu bildiren Işık, "300'ün üzerinde de teslim olan terörist var. İnşallah bu mücadeleyi kendi teknolojimizi kullanarak daha yoğun şekilde sürdüreceğiz. Artık nüfuz edici bombalarımızı kullanmaya başladık" diye konuştu.

"MAĞARA FALAN TANIMIYORUZ"

Bakan Işık, dünyanın en gelişmiş nüfuz edici bombasını Türkiye'nin geliştirdiğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

"Artık mağara falan tanımıyoruz. İnşallah bu mücadeleyi, elbetteki şunu da çok iyi biliyoruz, öldürerek bu iş bitmez ama diz çöktürmeden de bırakmayacağız. Silahlar tamamen bırakılana kadar bu mücadele sürecek. Bunu ne için özellikle vurguluyorum; 13 yıldır savunma sanayisine yaptığımız yatırımın bugün sonuçlarını alıyoruz. 13 yıldır özellikle savunma sanayisinin yerli imkanlarla geliştirilmesi için mücadele ediyorduk. Yüzde 24'tü ilk geldiğimizde yerlilik oranı. Şu anda yüzde 60'a yaklaştı. Hem de nitelik çok arttı. Artık sadece kendi ihtiyaçlarımızı karşılamıyoruz. Amerika'nın Skorsky helikopterlerinin en kritik parçalarını Türkiye'de üretir hale geldik. Bu çalışmalar bütün hızıyla devam edecek. El yapımı patlayıcıların önceden tespiti ve imhasına yönelik yeni bir çalışmayı başlattık. Bir tek askerimiz dahi şehit olsun istemiyoruz. Bir polisimiz daha şehit olsun istemiyoruz. Bununla ilgili ülkemizin tüm imkanlarını seferber ettik. Bu çalışmalarda büyük bir kararlılıkla yürüteceğiz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)