BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPKK köprüyü havaya uçurdu----

PKK köprüyü havaya uçurdu

PKK köprüyü havaya uçurdu
13 Ağustos 2015 - 14:54 www.finansgundem.com

Hakkari Şemdinli'de jandarma karakoluna terör örgütü PKK tarafından saldırı düzenlendi

Hakkari Şemdinli'de bulunan Durak Jandarma Karakolu'na PKK'lılar tarafından roketli saldırı yapıldı. Son dakika haberlerine göre, saldırının ardından kısa süreli çatışma yaşandı.

Diyarbakır'da Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına teröristlerce el yapımı bomba atıldı. Atılan parça tesirli bomba yoldan geçen iki kadının önünde patladı. PKK’lı teröristlerin binaya attığı el yapımı patlayıcı hasara neden olurken, yoldan geçen 2 kadın da yaralandı. Yaralılar hastanede tedaviye alındı.

Güvenlik güçleri saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

TSK'DAN FLAŞ AÇIKLAMA: TERÖRİSTLER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yurtiçi olaylar başlığında PKK'nın saldırıları ve TSK'nın operasyonları hakkında bilgi verildi. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Şırnak / Silopi Görümlü Üs Bölgesi Yakın Emniyet Unsurlarına sızma girişiminde bulunulmuş, müteakiben Doçka, Bixi, roketatar ve uzun namlulu silahlarla Görümlü Üs Bölgesine ateş açılmıştır. Silahlı saldırıya unsurlarımız tarafından ve ateş destek vasıtaları ile derhal karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesilmiştir. Çıkan çatışmada dört Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. Söz konusu saldırıda, herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmemiştir.

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Ağrı / Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne eş zamanlı olarak roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Saldırılara güvenlik güçleri tarafından derhal karşılık verilmiş ve Bölücü Terör Örgütü mensubu üç terörist, silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Silahlı saldırılar esnasında, herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmemiştir."

TERÖR ÖRGÜTÜ DİYARBAKIR'DA ASKER KAÇIRDI İDDİASI

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde karayolunu kesen PKK'lılar durdukları bir araç içerisinde sivil kıyafetli er olduğu iddia edilen 1 kişiyi kaçırdığı iddia edildi.

Diyarbakır-Bingöl karayolu 'ın Lice İlçesi yakınlarındaki Fis Ovası Mevkii'nde bugün saat 12.00 sıralarında bir grup PKK'lı tarafından trafiğe kapatıldı. PKK'lılar durdurdukları bir araçta asker olduğu iddia edilen sivil kıyafetli 1 kişi kaçırdı. Duru Jandarma Karakolu ile Kocaköy İlçesi yakınlarında bulunan jandarma ekipleri bölgeye giden araçları geldikleri yönden geri gönderdi. Karayolunun trafiğe açılması için güvenlik güçlerinin çalışma başlattığı bildirildi.

KARS'TA ZIRHLI ARACA BOMBALI SALDIRI

Kars'ta, Sarıkamış ilçesinden General Kazım Orbay Kışlası'na personel taşıyan zırhlı araçların geçişi esnasında menfeze döşenmiş el yapımı patlayıcının bölücü terör örgütü üyelerince iniflak ettirilmesi sonucu üç kişi hafif yaralandı.

HAKKARİ'DE KÖPRÜ HAVAYA UÇURULDU

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyüyle ulaşımı sağlayan köprü, teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda yıkıldı.

Alınan bilgiye göre, Yüksekova-Dağlıca karayolunun 45. kilometresinde bulunan ve Dağlıca köyü ile burada konuşlu tabur komutanlığına ulaşımı sağlayan Şehri köprüsüne, Terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen tahrip gücü yüksek bomba uzaktan kumandayla patlatıldı.

Patlama sonucu köprü kullanılamaz hale gelirken, teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Terör örgütü PKK mensupları, 21 Ekim 2007'de 12 askerin şehit olduğu, 10 asker ile irtibatın kesildiği Dağlıca Tabur Komutanlığı'na düzenlen saldırıda da takviye ekiplerin Dağlıca'ya gelmesini engellemek amacıyla aynı köprüyü havaya uçurmuştu.

ŞEMDİNLİ'DE ASKERE ATEŞ AÇILDI

Şemdinli ilçe merkezinden yaklaşık 13 kilometre mesafede bulunan Durak Jandarma Karakolu'na bugün sabah saat 06.30 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından roketli saldırının ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerlerin de karşılık vermesiyle bölgede kısa süreli çatışma yaşandı.

Sabah saatlerinde gerçekleşen roketli saldırı ve çıkan çatışmanın ardından operasyon başlatıldı.

Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanlığı, 3. Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı ile Şapatan Karakolu'ndan bölgeye obüs ve top atışları yapıldı. Yapılan açıklamaya göre bölgede operasyon devam ediyor.

ŞIRNAK'TA ÇATIŞMA ÇIKTI: 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi Görümlü Jandarma Tabur Komutanlığı'na saldıran PKK'lılardan 1'i çıkan çatışmada öldürüldü.

Silopi'ye bağlı Görümlü Beldesi'ndeki Görümlü Jandarma Tabur Komutanlığı'na dün gece yarısı bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerlerin de anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 1 PKK'lı öldürüldü. Öldürülen teröristin üzerinde bir roketatar ile Kalaşnikof tüfek ele geçirildi. Çatışma ardından kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için bölgede operasyonlar sürdürülüyor.

AĞRI'DA ROKETATARLI SALDIRI

AĞRI'nın Diyadin İlçe Jandarma Karakolu'na roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldıran teröristlerden 3'ü öle ele geçirildi.

Diyadin İlçesi Jandarma Karakoluna dün saat 21.00 sıralarında terör örgütü PKK tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Jandarma Karakoluna açılan ateşe güvenlik kuvvetleri karşılık verdi. Yaşanan çatışma sırasında 3 terörist silahları ile ölü olarak ele geçirildi. Diğer teröseröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyonlar devam ediyor.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Ağrı valiliği tarafından bu gün yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"12 Ağustos 2015 günü saat 21.00 sıralarında bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı’na roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi ile kaçan teröristlerin yakalanması için yapılan operasyonda 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir."

TERÖRİSTLER YOLCU İNDİRİP OTOBÜS YAKTI

Öte yandan Erzurum-Van seferini yapan şehirler arası yolcu otobüsü, dün akşam Erciş-Patnos Karayolu Ekiciler köyü mevkisinde PKK'lı teröristlerce durduruldu. Yolcuları indiren teröristler, daha sonra otobüsü yaktı.

Olayda can kaybı yaşanmazken, yangın bölgeye giden Erciş Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürüldü.
Güvenlik güçleri, teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlattı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)