BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPKK kaçak iç çamaşırı işine de girmiş----

PKK kaçak iç çamaşırı işine de girmiş

PKK kaçak iç çamaşırı işine de girmiş
09 Haziran 2017 - 09:38 www.finansgundem.com

PKK’nın uyuşturucu, kaçak sigara ve çaydan sonra 'sütyen' kaçakçılığı da yaptığı ortaya çıktı

Terör örgütü PKK’nın en önemli gelir kalemleri arasında uyuşturucu, sigara, çaydan sonra sütyen de girdi. Hakkari’de 3’üncü Piyade Tümen komutanlığı 34 üncü Hudut Tugay Komutanlığınca Şemdinli’de yapılan bir operasyonda terör örgütünün kaçak olarak Türkiye’ye soktuğu iç çamaşırları ele geçirildi.

KOMANDOLAR BULDU

Komandolar tarafından Türkiye-İran-Irak sınırlarının kesişim noktasına yakın bölgede yere gömülü olarak PKK’nın zulası bulundu. Bidonlar içindeki zulalar toprak altından ise içinde 13 bin 200 adet kadın iç çamaşırı, 65 bin paket kaçak sigara, 3 bin adet güneş gözlüğü, 1010 çift spor ayakkabı, 420 adet kadın şalı, 10 paket Mahmut marka çay ve PKK’ya ait yaşam malzemeleri bulundu. Güvenlik güçleri, iç çamaşırlarının da sigara, çay gibi piyasada hemen tüketilebildiği ve kâr marjının yüksek olması yüzünden terör örgütü tarafından tercih edildiğini ifade etti.

PİYASASI YILDA 100 MİLYON DOLAR!

Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Osman Alyüz de kaçak sütyen pazarının yıllık 100 milyon dolarlık bir pastaya sahip olduğunu ifade etti: "Sütyenin maliyeti diğer iç giyim kalemlerine göre farklıdır ve işçilik en yüksek maliyet kalemidir ve bu oran yüzde 40’tır. Öyle olunca özellikle Çin üretimi sütyenler, yerli üretime göre çok ucuzladı. Örnek vermek gerekirse orta kalite yerli üretim sütyen 20 TL. Aynı ürün Çin malı ise 7 en fazla 8 TL’dir. Bu yüzden kaçak iç çamaşırı getirilir. Pazarlaması da kolaydır çünkü semt pazarlarında rahatlıkla satılır. Pazara inen çamaşır hemen nakde çevrilir. Türkiye’de sütyen pazarı yıllık yaklaşık 1 milyar dolar kadardır. Bunun da en az yüzde 10’u yani 100 milyon doları kaçaktır."

Örgütün gelir kaynakları

Uyuşturucu kaçakçılığı 1.5 milyar dolar

Hint keneviri üretimi 200 milyon dolar

Kaçak sigara 200 milyon dolar

Avrupa’dan topladığı para 30 milyon Euro

YAKALANAN TERÖRİST İTİRAF ETTİ:

‘Halk artık bize yardım etmiyor’

Diyarbakır’ın 6 ilçesine bağlı 104 köy ve mezrada devam eden operasyonda, 1 terörist silah ve teçhizatıyla birlikte yakalandı. Teröristleri aracıyla taşıyan bir işbirlikçi de gözaltına alındı. PKK’lı halkın artık kendilerine yardım etmediğini söyledi. Terörist ile bir asker arasında şu diyalog yaşandı:

- PKK’lı terörist: Şervan (savaşçı) katılımı bir sene önce tek tük vardı, şimdi hiç yok. Gençler kandırılamıyor, artık bilinçlendiler.

- Asker: Sen neden katıldın?

- PKK’lı terörist: Beni Suriye’de memur yapacaklar diye kandırdılar. Lice’de Sise Köyü’ne geldim. Çok kez gelip teslim olmak istedim. Bize, ‘Teslim olursanız eğer size işkence yaparlar, döverler. Sizi aylarca tek hücreli yerde tutarlar’ dediler. Artık halk da yardım etmiyor. Her köyde 1 kişi kalmış veya kalmamış. Bölgede halkın örgüte güveni çok azaldı. Gittiğimiz yerde ihbar ediliyoruz.

‘Kenevir ekemedik’

- Asker: Niye kalamıyorsunuz ?

- PKK’lı terörist: Artık halk istemiyor ve devlet çok güçlenmiş. Örgüt bitme noktasına geldi. Kenevir otunu ekiyorduk. Bu sene ekemedik. Örgüt oradan vergisini alıyordu. Artık alamıyor. Komutanım gurbete gittim, üniversite kazandım. Ailemiz okumam için o kadar emek verdi. Onlar ise kandırmak ve örgüte kazandırmak için peşimizi bırakmadılar. O kadar vicdansızlar ve caniler ki görüyorsunuz, halim ortada yani bu hale beni onlar soktu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)