BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasaya FED operasyonları artışı sürüyor----

Piyasaya FED operasyonları artışı sürüyor

Piyasaya FED operasyonları artışı sürüyor
24 Ekim 2019 - 08:46 www.finansgundem.com

Fed, ay sonu fonlama baskısının artmasından dolayı repo piyasası yoluyla müdahalesini artırdı

ABD merkez bankası Fed, ay sonunda fonlama piyasalarındaki potansiyel volatiliteyi önlemek için, baskı işaretlerin görülmeye başlaması ile birlikte, hem gecelik hem vadeli repo işlemlerinde miktarı artırdı.

New York Fed, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Perşembe günü gecelik repo işleminde piyasaya yapacağı fonlama miktarını 75 milyar dolardan 120 milyar dolara çıkardı. Fed ayrıca 24 Ekim ve 29 Ekim'de yapacağı 14 gün vadeli repo işlemlerinde piyasaya vereceği para miktarını 10 milyar dolar artırarak 45 milyar dolara yükseltti.

Ekim sonu repo halihazırda yükselmiş durumda. Çarşamba günü ay sonu için piyasa, Stone & McCarthy'ye göre, fonlama oranının yüzde 2.20 civarına yükseldiğini gösterdi. Fed'in gelecek hafta yapması beklenen faiz indirimi ile birlikte, fonlama oranı merkez bankasının hedef faiz aralığının üzerinde kalacak.

ABD merkez bankası fonlama piyasalarına, gecelik repo faizinin yüzde 2 civarından yüzde 10'a sıçradığı 17 Eylül'den bu yana likidite enjekte ediyor. Fed ayrıca sisteme rezerv eklemek için Hazine bonosu alımlarına da başladı. Bu çabalar repo faizlerinin büyük ölçüde yatışmasını sağladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)