BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasaların yeni korkusu! Yatırımcı kaçıyor----

Piyasaların yeni korkusu! Yatırımcı kaçıyor

Piyasaların yeni korkusu! Yatırımcı kaçıyor
12 Şubat 2016 - 11:18 www.finansgundem.com

Dünya ekonomisindeki yavaşlamanın banka kârlarına yönelik endişeleri artırması yatırımcıları riskli yatırım araçlarından kaçırıyor

Finansal piyasalar bir kez daha dünya ekonomisine ilişkin endişelerle dalgalandırdı. Zayıf büyümenin dünyada faiz oranlarını daha da düşüreceği, bunun da banka kârlarına olumsuz yansıyacağı görüşü yatırımcıları korkuttu.

Riskli yatırım araçlarına olan ilginin azalması, altının yıldızının parlamasını sağladı. Altının ons fiyatı dolar bazında 1 yılın zirvesine ulaştı.

Yatırımcıların borsalardan çıkmasıyla Avrupa borsaları son 2 buçuk yılın, Japonya borsası son 15 yılın en düşük seviyesine geriledi. Endişelerin merkezinde Avrupalı bankalar var.

Önce Alman Deutsche Bank’ın borçlarına ilişkin endişeler, ardından Fransız Societe Generale’in açıkladığı bilanço, dikkatleri bankacılık sektörünün üzerine çevirdi. Uzmanlara göre piyasalardaki dalgalanma bir süre daha devam edebilir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)